facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-12-11
Vizualizari: 710
Comentarii: 0
Tuse, răgușeală, dureri în gât? Le tratează pătlagina

Dacă există o plantă „expertă” în afecțiunile gâtului, aceea e pătlagina. Tratează atât tusea seacă, cât și pe cea cu expectorație, ameliorează durerea în gât, răgușeala, te scapă de bronșită, faringită. Această plantă medicinală se consumă sub formă de ceai sau sirop și are a mulțime de beneficii pentru sănătate. Trebuie să o ai în casă în special acum, în sezonul rece.

Proprietățile pătlaginei

Pătlagina conține, potrivit studiilor, flavonoide, polizaharide, lipide, acizi grași, acizi fenolici, vitaminele A, C, K, taninuri, mucilagii, precum și magneziu, fier, zinc. Acestea îi conferă un efect antiinflamator, antitusiv, antiseptic, expectorant, emolient, cicatrizant, antibacterian și antiviral. Este, astfel, remediul ideal în caz de infecții respiratorii. Dar nu numai.

Pătlagina, o plantă expertă în problemele gâtuluiceai medicinal

Istoria pătlaginei în combaterea tusei datează încă din Antichitate și pe bună dreptate. Este expectorantă și ajută la reducerea secreției de mucus din căile respiratorii, fiind un tratament de nădejde în tusea productivă. Are efect și pe tusea seacă, dar și în caz de durere în gât. Datorită efectului ei emolient, acționează ca un balsam pe mucoasa căilor respiratorii, este cicatrizantă și reduce iritația gâtului. În plus, fiind antiseptică, ajută la eliminarea microbilor. Se folosește sub formă de sirop (din care se iau 2-3 lingurițe pe zi), sau de infuzie (se folosește o linguriță de plantă la 200 ml apă și se beau una sau două căni pe zi). Orice fel de complicație dată de infecțiile respiratorii virale, care se manifestă prin inflamarea laringelui, cu răgușeală, bronșită, faringită, își găsește leac tot în pătlagină.

Alte probleme de sănătate care se pot trata cu pătlagină

Ceaiurile de pătlagină sunt bune și pentru cei care au colesterolul mărit, ajutând la reducerea valorilor acestuia. Efectele se văd după o cură de o lună, în care se beau câte 3 căni de ceai pe zi. În același timp, acest remediu naturist are efecte benefice și pentru inimă, în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Studiile au arătat că extractul apos de frunze de pătlagină are efect de protecție față de ulcerul gastro-duodenal indus de diferite substanțe și ajută la vindecarea ulcerului existent. Un alt studiu a arătat că extractul de pătlagină are efect anticandidozic in vitro pe două tulpini de Candida, inhibându-le dezvoltarea.

Încă din cele mai vechi timpuri pătlagina s-a folosit și extern. La țară, oamenii puneau frunze zdrobite de pătlagină pe ciupituri de insecte sau bășici, acestea reducând inflamația și senzația de mâncărime. Compresele cu infuzie de pătlagină se mai folosesc pe răni, erupții, iritații cutanate, furuncule, acnee sau arsuri de soare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri