facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-22
Vizualizari: 309
Comentarii: 0
Turmericul și infecțiile tractului urinar

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de anumite bacterii care colonizează mucoasa tractului urinar, infiltrându-se în pereții ureterelor și a vezicii urinare. Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să contacteze o infecție urinară. În perioada de sarcină, datorită creșterii în dimensiuni a fătului, apar anumite modificări la nivelul vezicii și căilor urinare care predispun femeile însărcinate la apariția mai frecventă a infecțiilor urinare. Simptomele, dacă acestea sunt prezente, includ urinări frecvente, dureroase și disconfort general în zona vezicii urinare.

Cura se realizează cu ajutorul antibioticelor, dar acestea au numeroase efecte adverse, iar germenii patogeni devin din ce în ce mai rezistenți la antibioticele uzuale. În perioada de sarcină, multeA29 Mami Biomicin Urinar medicamente sunt contraindicate, de aceea ai nevoie de alternative naturale, de plante medicinale și aromatice, care pot ajuta organismul să lupte împotriva bacteriilor patogene, reducând astfel incidența infecțiilor tractului urinar.

Printre plantele care au fost studiate în ceea ce privește oportunitatea utilizării în cazul infecțiilor urinare se număra și turmericul, binecunoscutul condiment indian. Acesta conține o substanță naturală numită curcumină, care este responsabilă pentru culoarea galbenă a plantei. Un studiu din 1999 publicat în „Journal of Agricultural and Food Chemistry” a constatat că curcumina este eficientă împotriva unei varietăți de tulpini de bacterii. În plus, un articol din 2009 publicat în revista „Food Chemistry” a constatat acțiunea antibacteriană a curcuminei contra stafilococului auriu și E. coli, germeni care cauzează în mod obișnuit infecții ale tractului urinar. Turmericul, este considerat sigur pentru consumul uman ca și condiment și colorant natural pentru alimente, inclusiv în perioada de sarcină (1).

Ca supliment sub formă de capsule sau extract, turmericul contribuie și la reducerea inflamației cauzate de infecțiile tractului urinar. Curcumina este unul dintre cele mai puternice componente bioactive din turmeric, cu efect antiinflamator, care ajută în cazul simptomelor cistitei (2). Conform Centrului Medical al Universității din Maryland, turmericul are, de asemenea, proprietăți antioxidante, care protejează celulele de efectele secundare ale radicalilor liberi.

Regăsiți turmericul în capsulele Mami Biomicin urinar, alături de alte plante eficiente și sigure în caz de infecție urinară la femeile însărcinate.

Bibliografie

1.Xue WY, Qi JC, Du L. Intervention effect and mechanism of curcumin in chronic urinary tract infection in rats. Asian Pac J Trop Med. 2017 Jun;10(6):594-598.

2.H.-J. Shih et al.Therapeutic effect of modulating the NLRP3-regulated transforming growth

factor-β signaling pathway on interstitial cystitis/bladder pain syndrome. Biomedicine & Pharmacotherapy 138 (2021) 111522

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri