facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-02-15
Vizualizari: 278
Comentarii: 0
Tuia - remediu în candidoza vaginală

Candidoza vaginală, după cum îi spune și denumirea, este infecția produsă de Candida Albicans, o ciupercă ce face parte din flora vaginală normală, dar care se înmulțește exagerat atunci când se produce un dezechilibru al florei tractului genital feminin. La acest nivel coexistă cu lactobacilii, bacteriile “bune” din flora vaginală, care produc un acid, ce are rol în menținerea sub control a dezvoltării microorganismelor, inclusiv a Candidei Albicans.

Candida se găsește și în tubul digestiv, pe piele și mucoase, astfel că infecția nu este o boală cu transmitere sexuală, putând să apară și femeile care nu sunt active sexual.

Candidoza poate fi declanşată de numeroși factori: tratamente cu antibiotice (pentru alte afecțiuni), pe fondul imunității scăzute, leziuni sau iritații vaginale, utilizarea de anticonceptionale, diabet zaharat.

Recunoști instalarea candidozei prin apariția senzației de mâncărime și iritație la nivelul vaginului și al vulvei și a unei secreții groase, albicioase, cu aspect brânzos, fără miros. În plus vei avea senzație de arsură la urinare și la contactul sexual, cu înroșire și umflare a vulvei.

Tratamentul candidozei vaginale se face în funcție de intensitatea simptomelor și de frecvența apariției infecției. Constă în administrarea locală de unguente și ovule sau în formele severe, a tabletelor antifungice.

Există și o serie de plante medicinale și uleiuri esențiale cu efect dovedit împotriva candidozei. Una dintre acestea este Tuia, de la care se folosesc în scop terapeutic mlădițele.

Proprietățile antifungice ale speciei Tuia occidentalis au fost evidențiate împotriva mai multor specii: Saccharomyces cerevisiae , Aspergillus parazitious , Aspergillus niger , Aspergillus flavus , Trichophyton rubrum , Macrophomina și Fusarium solani. Un alt studiu realizat de Bellili și colab. (2018), a evidențiat că uleiul esențial extras din frunze și conuri de Thuja occidentalis are acțiune antimicrobiană împotriva bacteriilor Gram-negative (Escherichia coli , Salmonella typhimurium , Aeromonas hydrophila și Pseudomonas aeruginosa ), bacterii Gram-pozitive ( Staphylococcus aureus , Listeria monocytogenes și Bacillus cereus ), ciuperci ( Aspergillus flavus și Aspergillus niger și Candida albicans) [1, 2].

Extractul de tuia este inclus în formula ovulelor Ginosept, dispozitiv medical, recomandat în tratamentul vulvovaginitelor specifice și nespecifice și a candidozei vaginale.

 

Bibliografie

  1. Naser B, Bodinet C, Tegtmeier M, Lindequist U. Thuja occidentalis (Arbor vitae): A Review of its Pharmaceutical, Pharmacological and Clinical Properties. Evid Based Complement Alternat Med. 2005 Mar;2(1):69-78.
  2. Bellili S., Aouadhi C., Dhifi W., Ghazghazi H., Jlassi C., Sadaka C., El Beyrouthy M., Maaroufi A.Cherif A., Mnif W. The influence of organs on biochemical properties of uleiuri esențiale de Thuja occidentalis tunisian . Simetrie. 2018; 10 :649.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri