×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Tu ştii ce să-i dai copilului când e răcit?

Noutăți Fares

Copilul răceşte mult mai des decât adulţii, în special când începi să-l duci la grădiniţă. Nu te îngrijora, este normal! Sistemul lui imunitar nu este complet dezvoltat, iar în comunitate se face cel mai uşor „schimb” de virusuri gripale. Tot ce trebuie să faci este să-l ajuţi să treacă mai uşor peste episodul de boală.reduce disconfortul digestiv

Nici tu, ca adult, nu te simţi în cea mai bună formă atunci când eşti răcit, dar un copil! Totuşi, nu-l îndopa cu medicamente, mai ales date după ureche. În această perioadă el are nevoie să fie ţinut în casă, la căldură, să-l laşi să se odihnească, să-i dai cât mai multe lichide, pentru a se hidrata – ceaiuri medicinale, supe de pui, compoturi, freshuri proaspete de fructe. Cele mai bune ceaiuri pentru copii, atât la gust, cât şi ca efect împotriva răcelii sunt cele de muşeţel (nepreţuit pentru proprietăţile sale tămăduitoare, antibacteriene, relaxante), soc (e sudorific, expectorant), busuioc (calmează gâtul). Ca să-i placă mai mult ceaiul, îndulceşte-l cu miere şi adaugă zeamă de lămâie sau bucăţele de fructe.

Mierea este cel mai bun desert pentru el, în această perioadă şi un remediu naturist pentru tuse. Domoleşte durerile în gât şi creşte imunitatea, însă nu e recomandată copiilor sub un an.

Pentru a-l ajuta să respire mai uşor fă-i baie fierbinte care umple încăperea de abur. Aerul umed ajută la eliberarea mucusului, descongestionează căile nazale. În apa din cadă poţi adăuga câteva picături de ulei de eucalipt. Sau poţi să-i faci masaj  pe spate şi piept cu loţiuni mentolate care, în plus, îi pune sângele în mişcare. De asemenea, e foarte important ca peste noapte să pui în cameră un umidificator. Aerul cald de la calorifer usucă atmosfera şi, implicit, căile respiratorii ale copilului.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.