Nicio problemă de sănătate nu e mai frecventă, în această perioadă, decât viroza respiratorie. Ieșim din iarnă cu un organism slăbit și destul de vulnerabil în fața virusurilor care încă sunt peste tot. Nu strică să avem în casă, la-ndemână, câteva remedii de prim ajutor, în cazul în care ne prinde boala. Cu cât acționăm mai repede, de la primele simptome, cu atât vindecarea va fi mai rapidă, mai ușoară. Iată ce ar trebui să conțină „trusa de prim ajutor” în răceală sau gripă!
Antiviral natural
Viroza este o infecție produsă de virusuri. Este o greșeală să apelezi la antibiotice pentru o simplă răceală, aceste actionează asupra bacteriilor și sunt inactive pe virusuri. Natura ne oferă numeroase plante cu proprietăți antivirale eficiente, de aceea e foarte bine să aveți in casă preparate naturale cum sunt Biosept și Biosept Forte.
Ceaiuri
Probabil nu e gospodărie în care să nu se găsească o cutiuță cu ceai din plante medicinale. Ajută enorm în răceală, deoarece în perioada aceasta ai nevoie de mai multă hidratare, pentru a suplini lichidele pierdute prin transpirație. Ceaiurile calde mențin, în același timp, gâtul hidratat și mucusul fluid, astfel sinusurile și căile respiratorii rămân curate. E bine să ai în casă un ceai de mușețel, antiinflamator și calmant, unul de mentă, chiar în varianta bio, de ce nu, ceaiuri din plante cu efect antiviral, calmant pentru gât, expectorant, sudorific și de întărire a imunității. Dacă există un singur produs care să înglobeze toate aceste proprietăți? Da, se numește Viroherb, are un efect complex și este creat de fitoterapeuții Fares special pentru sezonul virozelor.
Un sirop de tuse
De cele mai multe ori, într-o infecție respiratorie, tusea nu lipsește din peisaj. Trebuie acționat cu siropuri. Dar atenție la tipul de tuse! Cea seacă, uscată, se combate cu remedii calmante, emoliente. Tusea productivă se tratează cu plante cu efect expectorant, care fluidifică secrețiile bronșice. Totuși, pentru a nu avea două produse în trusa ta de prim ajutor, poți alege un singur produs care acționează eficient pe ambele tipuri de tuse: siropul Plantusin forte este o rețetă complexă cu 18 plante și 6 uleiuri esențiale, cu efect antitusiv (expectorant,
antispastic bronșic, emolient) antiinflamator și antiseptic respirator.
Un ulei esențial
Când ai nasul înfundat, trebuie să faci inhalaţii ca să uşurezi respiraţia şi să nu laşi mucusul să se acumuleze. Ajută enorm seara, înainte de culcare. Poți adăuga puțin ulei esențial în apa fierbinte deasupra căreia faci inhalații cu aburi, sau pur și simplu poți inspira uleiul direct din sticluță. Există și mixuri special concepute de uleiuri esențiale, în sticluțe cu roll on, care se aplică la încheietura mâinii sau pe un șervețel.
Comprimate de supt
Comprimate de supt, pentru gât. Să nu uităm că răceala debutează, în general, cu durere în gât. Acea durere care nu te lasă să dormi noaptea. De mare ajutor sunt, în acest caz, comprimatele din plante cu efect antiviral, care calmează iritația gâtului și a faringelui.
Soluții pentru copii și femei însărcinate
Dacă în familie aveți și copii mici, nu uitați că trusa de prim ajutor trebuie adaptată vârstei și nevoilor celor mici. Adăugați, în acest caz, și un sirop antiviral care tratează tusea, durerea în gât, susține reglarea temperaturii corpului și întărește imunitatea. Siropul bebe Biosept se poate administra încă din primele luni de viață.
Femeile însărcinate și mămicile care alăptează e bine să țină aproape capsule antivirale special concepute pentru nevoile lor, din plante cu efect blând, care nu pun în pericol sarcina, respectiv nu modifică laptele matern.