facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-08-26
Vizualizari: 2904
Comentarii: 1
Trucuri pentru a calma rapid o durere în gât

Senzație de uscăciune în gât, usturime, apoi durere la înghițire, răgușeală... așa debutează de obicei răceala. Aceste simptome sunt neplăcute, îți creează o stare de iritare, nu te lasă să te odihnești bine noaptea. Pentru a le ameliora într-un timp scurt, apelează la soluțiile de mai jos!

• Spray-urile și comprimatele masticabile naturale din plante, miere, propolis și uleiuri esențiale sunt cele mai bune remedii din trusa ta de prim ajutor. Acestea au efect antiinflamator, antiviral, antiseptic, dar și emolient, calmant pentru gât.
• Inhalațiile sunt, de asemenea, foarte eficiente. În apa fierbinte se pun plante medicinale sau uleiuri esențiale cu afecte calmante, antiinflamatoare, antivirale. Apoi îți vei pune un prosop pe cap și vei sta deasupra aburilor timp de 10-15 minute.
• Vrei un remediu ieftin, la-ndemână, din cămară? Ridichea neagră cu miere e un adevărat balsam pentru gât. Se scobește, se pun în ea 2-3 lingurițe cu miere, se lasă peste noapte la temperatura camerei, iar dimineața începi să bei din sucul care s-a adunat. Ia o lingură la 3-4 ore.
• Poți face și alte combinații pe bază de miere și legume cu efect antibiotic natural, cum ar fi ceapa, usturoiul, hreanul. De asemenea, există o gamă largă de siropuri gata preparate de către experții în fitoterapie, care conțin ingrediente naturale binefăcătoare în caz de răceală și dureri în gât. sirop natural de tuse Plantusin
• Gargarele cu apă și sare ori cu apă și uleiuri esențiale sunt alte remedii naturiste care ameliorează durerile în gât. Au proprietăți dezinfectante, antibacteriene. Mai multe studii au descoperit că gargarele făcute de câteva ori pe zi reduc iritația gâtului și elimină bacteriile. Gargara cu sare e la-ndemâna oricui: se dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă călduță.
• Încearcă să-ți protejezi gâtul și vocea o perioadă și odihnește-te mai mult, pentru a da șansa organismului să se recupereze și să lupte cu răceala.

De evitat când te doare gâtul:

• Nu sta în bătaia aerului condiționat și evită schimbările bruște de temperatură.
• Renunță la fumat, măcar în perioada de convalescență, dacă vrei să te vindeci repede și bine. Se știe că fumul de țigară usucă, sensibilizează gâtul și cauzează tuse. Asta deoarece, cu fiecare fum inspirat, organismul tău se simte atacat, are tendința să secrete mai mult mucus, care e eliminat mai greu din cauza inflamației sinusurilor.
• În ceea ce privește alimentația, evită tot ce e uscat, crocant, picant (chipsuri, covrigei, popcorn) sau cu gust acid (băuturi carbogazoase, oțet), renunță la cafea și la alcool până dispare durerea, căci și acestea deshidratează și usucă gâtul. Medicii recomandă alimentele moi, care se înghid ușor și nu lezează pereții gâtului: supe, piureuri, legume la abur, ouă fierte. De asemenea, te ajută să bei cât mai multe ceaiuri medicinale, pentru a-ți menține gâtul hidratat. Dar nu foarte fierbinți, deoarece pot produce iritații suplimentare la nivelul mucoasei, iar microleziunile create favorizează apariția bacteriilor. Pentru un plus de efect, îndulcește-le cu puțină miere.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Utile sfaturi! Mulțumesc!

Zaharia Luminița
10 Octombrie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri