facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-25
Vizualizari: 903
Comentarii: 0
Trifoiştea de baltă, un remediu mai puţin cunoscut în răceală şi gripă

Puţini au auzit de trifoiştea de baltă, o plantă medicinală care creşte în locurile umede, de mlaştină. Este apreciată încă din cele mai vechi timpuri atât în medicina tradiţională, cât şi în preparatele homeopatice. În trecut, ceaiul sau decoctul din frunze se lua în bolile de plămâni şi contra frigurilor. Cei care sufereau de astm bronşic aveau chiar „dezlegare” la fumat, bineînţeles, ţigări din frunzele acestei plante, care erau recomandate bolnavilor.

Astăzi, în urma cercetărilor ştiinţifice, s-a demonstrat că planta are proprietăţi antifebrile, tonice, de stimulare a funcţiei gastrice şi afavorizeaza desfundarea nasului digestiei, de creştere a poftei de mâncare şi de purificare a sângelui. Tulpina şi frunzele de trifoişte conţin substanţe amare, de aceea gustul lor este uşor amărui.  De asemenea, ele conţin substanţe glicozide, flavonoide, acizi fenolici, alcaloizi, tanin, iod, răşină, acizi organici, vitamina C, fier şi alte substanţe ce explică utilizarea ei în tratamentul răcelii şi gripei. Cercetările recente arată că, datorită compoziţiei chimice bogate în trifolină, infuzia de trifoişte de baltă scade febra şi elimină simptomele neplăcute care apar în răceală şi gripă.

Planta se recunoaşte după frunzele ei trilobate, tubulare, verzi-măslinii, la fel ca la trifoi, însă mult mai mari. Rădăcina este spongiloasă, iar tulpina are o lungime de până la un metru. Are flori cu petale franjurate, albe şi roz, cu stamine roşii, care au perioada de înflorire în lunile de primăvară. Şi albinele apreciază această plantă, ele savurând nectarul florilor, alături de alte insecte polenizatoare.

Trifoiştea de baltă intră în compoziţia produsului Hapciu răceală şi gripă - solubil, care mai are în compoziţie extracte de busuioc, isop, soc, salcie, ulei esenţial de mentă şi de eucalipt. Compoziţia are un efect antiinflamator, antifebril, sudorific, expectorant, dezinfectant şi decongestionant la nivelul căilor respiratorii.

Vă recomandăm Hapciu răceală şi gripă - solubil încă de la apariţia primelor semne şi simptome ale răcelii şi gripei - febră, dureri în gât, nas înfundat, tuse.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri