facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-15
Vizualizari: 700
Comentarii: 0
Trifoiştea de baltă – un istoric îndelungat de utilizare medicinală

Proprietățile plantelor care ajută sănătatea au fost folosite în prevenirea și tratarea multor boli umane de mii de ani. Este bine cunoscut faptul că plantele sintetizează un număr mare de metaboliți care joacă roluri importante, inclusiv în apărarea lor împotriva erbivorelor, a altor plante sau a agenților patogeni, iar unii pot fi utilizați cu succes în asistența medicală generală. Un astfel de grup de metaboliți secundari de plante extrem de valoroși sunt polifenolii, care permit plantei să răspundă la agenții de stres. Atunci când sunt asimilați prin dietă din fructe, legume, ceai sau plante medicinale și culinare, acești compuși naturali joacă un rol cheie în protecția antioxidantă a corpului.

În acest sens, Menyanthes oferă multe promisiuni. Această plantă medicinală, cunoscută în mod obișnuit sub numele de trifoişte de baltă, apare în emisfera nordică, în principal în zona temperată circumpolară din Europa, America de Nord și Asia. În medicina tradițională și populară, frunzele sale sunt utilizate în general pentru a trata lipsa poftei de mâncare, probleme digestive, scorbutul, febra și tulburări ale pielii. În limba germană, trifoiştea de baltă este cunoscută sub numele de trifoi febril. Acest lucru poate rezulta din traducerea exactă a termenului medieval - Trifolium fibrinum / febrinum - în germană.

Von Haller (1708 – 1777), naturalist elveţian, recomanda trifoiştea de baltă împotriva febrei, medicul german Osiander (1787 – 1855) numea febra printre indicaţiile plantei, iar Hufeland (1762 – 1836, medic, naturopat german, renumit ca cel mai eminent medic practicant al timpului său în Germania) a prescris trifoiştea de baltă și a publicat un raport despre puterea sa de vindecare în febre intermitente.

În Hagers Handbuch (1938b) sunt prezente formule de combinație farmacopoeală conținând frunză de trifoişte de baltă. Potrivit sursei (1938c) Menyanthidis trifoliatae folium au fost utilizate în combinații de ceaiuri din plante în multe farmacopei: austriacă, croată, helvetica, maghiară, olandeză și în Danemarca. Herba Trifolii aquatici s. fibrini din specia Menyanthes trifoliata a fost inclusă în prima farmacopee națională poloneză - Pharmacopoeia Regni Poloniae - în 1817. Menyanthidis folium a fost prezent și în prima farmacopoea cehoslovacă (Pharmacopoea Bohemoslovenica 1947). A fost cunoscut și pentru utilizarea sa în Letonia (Rubine 1977).remedii pentru bebelusi

Menyanthes trifoliata este în prezent considerată o specie de plantă care conține mulți compuși biologici activi valoroși. Extractele și infuziile acestei plante sunt utilizate ca agenți antiinflamatori, diuretici sau depurativi, constituind un element important al fitomedicinei. Studiile biologice au examinat proprietățile metaboliților săi, iar multe rapoarte indică faptul că trifoiştea de baltă este o sursă de compuși fenolici cum ar fi cumarine, flavonoli sau iridoide, dar şi acid ellagic, acid clorogenic și rutină. Acidul betulinic, un triterpen pentaciclic, a fost găsit, de asemenea. Activitatea antiinflamatoare și antioxidantă a acestui compus vegetal este bine documentată în literatură; s-a descoperit că acidul betulinic și acidul sinapinic suprimă citokinele inflamatorii precum IL-6 sau TNF-α. Rezultatele unor studii ştiinţifice demonstrează că extractele din plantele M. trifoliata derivate din culturi in vitro au prezentat efecte antioxidante și antiinflamatorii. Studiile ştiinţifice au mai arătat că extractele au prezentat o activitate antimicrobiană moderată împotriva Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Saccharomyces cerevisiae și Candida albicans.

Trifoiştea de baltă intră în compoziția siropului Bebe Biosept.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri