Trei reguli de bază pentru a preveni contaminarea cu virusuri – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Trei reguli de bază pentru a preveni contaminarea cu virusuri

Articole

Reguli care te țin departe de virusuri

Fie că ești sensibil la infecțiile respiratorii și vrei să le previi, fie încerci să le vindeci cât mai eficient, odată contactate, trebuie să știi că există câteva strategii extrem de eficiente în acest sens. Microbii pot fi împiedicați să intre în organism printr-o barieră naturală de protecție, creată cu ajutorul plantelor medicinale.

Atunci când vorbim despre prevenție, prima regulă de respectat ține de igienă. Odată ce ai ieșit din casă, poți considera că mâinile îți sunt contaminate, astfel, obișnuiește-te să nu-ți mai atingi fața, să ai în permanență la tine geluri dezinfectante, să te speli pe mâini cu apă și săpun în prima secundă în care ai intrat din nou în casă. De asemenea, nu te întâlni cu persoane posibil răcite, bolnave, și evită aglomerația.

O altă regulă de prevenție se referă la întărirea imunității. Dacă ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, bazată pe legume și fructe proaspete, bogate în vitaminele C, A, E, dacă urmezi periodic cure cu produse ale stupului, ceaiuri, siropuri și suplimente alimentare cu echinacea, cătină, măceșe sau ciuperci medicinale, dacă faci sport, te odihnești și nu te stresezi, atunci organismul tău va putea să lupte singur cu virusurile.

Un al treilea „truc” pentru a omorî microbii încă de la porțile de intrare (nas/gură), înainte de a pătrunde mai mult în organism, constă în folosirea unei bariere de protecție naturale. Aceasta se creează cu ajutorul plantelor și uleiurilor esențiale folosite în rețete atent dozate de apă de gură, comprimate de supt și uleiuri pentru inhalații. Există plante cu un puternic efect antiviral care acționează ca un antiseptic pentru gură, gât și nas, distrugând microbii care ajung și staționează în aceste „porți de intrare”.

Pentru a fi sigur că niciun virus inhalat nu e prezent în căile tale nazale, ține aproape o sticluță cu uleiuri esențiale, cum ar fi Biosept nazal și inspiră. Vaporii binefăcători ai uleiurilor de mentă, eucalipt, cuișoare, cimbru, rozmarin sau lămâie au un extraordinar efect antiviral și antibacterian, distrugând potențialele virusuri inhalate.

Pentru microbii de la nivelul gurii există două soluții: folosirea unei ape de gură Biosept cu uleiuri esențiale și plante care au atât efect antiviral și antiseptic, cât și efect calmant în caz de iritare a gurii și gingiilor. O a doua soluție este consumarea câte unui comprimat de supt Biosept natural, tot pe bază de plante, uleiuri esențiale și propolis. Pe lângă faptul că e plăcut la gust și împrospătează respirația, inhibă dezvoltarea germenilor patogeni (virusuri și bacterii) din gură și gât, oprind, astfel, la poarta de intrare procesul infecțios.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.