facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-25
Vizualizari: 2729
Comentarii: 0
Trei plante care te ajută să îți fortifici organismul și imunitatea

Când vine vorba de lupta împotriva inamicilor invizibili (virusuri, bacterii, ciuperci) este important apelezi la remedii naturale de fortifiere a sistemului imunitar. Acesta reprezintă linia întăi de apărare în lupta împotrivă agenților patogeni, și a infecțiilor. Imunitatea trebuie susținută cu un mod de viață echilibrat, alimentație bogată în vitamine, minerale și fibre, mult sport și puține excese. Totuși chiar și aceste măsuri uneori nu sunt suficiente, dar pot fi completate cu remdii naturale.

În rândurile următoare poți descoperi trei plante care susțin imunitatea și modul în care pot fi transformate acestea în tratament naturist eficient.

Tratament naturist imunitate cu cătina

Cătina

Este considerată “ginseng” românesc, o plantă care susține viață, care menține organismul puternic și îl ajuta lupte împotrivă agenților patogeni și a infecțiilor.

Arbustul de Hippophae Rhamnoides crește în mod spontan în țara noastră atât în zonele montane cât și în solurile pietroase din zona litoralului. Fructele acestuia sunt mărunte, au culoare galben portocaliu și sunt bogate în nutrienți valoroși pentru organism. Sunt utilizate în industria cosmetică, farmaceutică, alimentară și ornamentală.

Compoziția complexa le face atât de valoroase. Sunt sursă importantă de vitamina C (au de două ori mai multa vitamina C decât măceșele și de 10 ori mai multă decât lămâile). Conțin cantități impresionante de vitamina A, vitamina E, vitaminele B1, B2, B6, B9, vitaminele K, P, F. În fructele mărunte se găsesc și microelemente, uleiuri complexe care susțin imunitatea.

Preparatele cu cătină au acțiune vitaminizanta, imunostimulatoare, depurativă, antioxidantă, antiinflamatoare, emolientă. Consumată sub formă de sucuri, smoothieuri, ceaiuri, capsule, uscată, sau tinctură, cătina este un tratament eficient pentru susutinerea imunității. Cura cu cătină aduce organismului necesarul de vitamine, minerale și compuși care îl ajuta se mențină puternic. Proprietățile deosebite au fost dovedite în urma unor studii amănunțite realizate de specialiști.

Tratament cu echinacea

Echinacea purpureasustine apararea organismului

Este o plantă ce crește în mod natural în regiunile muntoase din SUA. Datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului uman, planta a fost a aclimatizata și acum poate fi găsită în culturi în multe țari din Europa și Asia. În scop medicinal sunt utilizate părțile aeriene ale plantei bogate în vitaminele A, E, B1, B2, calciul, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, vitamina C și uleiuri esențiale care întăresc imunitatea. Studiile realizate de specialiști asupra florii și asupra tratamentelor naturiste cu extract de echinacea, au scos la iveală acestea fortifică organismul, îl fac mai rezistent în fața microbilor, reduc perioada de boală și grăbesc convalescența.

Echinacea este disponibilă ca tratament naturist pentru imunitate sub formă de tinctură, plantă mărunțită, pulbere, capsule, comprimate, sirop.

Tratament imunitate cu ghimbir

Ghimbirul

Este unul dintre cele mai vechi  remedii pentru imunitate. Este folosit de mii de ani în medicina empirică asiatică și continuă își confirme valoarea. Ghimbirul –  Zingiber officinale –  este original din Asia de Sud unde creste în mod natural în pădurile tropicale. Rădăcină este folosită de secole și condiment, aliment și medicament. Este o sursă valoroasă de ulei volatil, potasiu, zinc, magneziu, vitamina B6, C, și alte elemente care susține buna funcționare a organismului și fortifierea sistemului imunitar.

Rădăcina de ghimbir poate fi transformată în ceai, cu efecte imunostimulatoare puternice. Tinctura, pulberea și capsulele de ghimbir reprezintă alte alternative de remedii  pentru imunitate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri