facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-17
Vizualizari: 1052
Comentarii: 0
Trei-frați-pătați

Panseluța de câmp, barba împăratului, catifeluța, trei-frați-pătați, sau Viola tricolor L.) este o floare sălbatică de origine europeană, care crește în toate anotimpurile. A fost introdusă în America de Nord, unde s-a răspândit pe vaste teritorii și este cunoscută ca Johnny Jump Up (deși numele este folosit pentru a denumi și alte specii similare precum Panseaua galbenă). Este progenitoarea panselei cultivate și din acest motiv este numită și Pansea sălbatică; înaintea dezvoltării panselei cultivate, "Pansea" era denumirea alternativă pentru specia sălbatică.

În scop terapeutic se foloseşte partea aeriană a plantei, recoltată în perioada de înflorire din luna Mai până la sfârşitul lunii August. Planta are în compoziţie saponine triterpenice pentaciclice, un alcaloid (violină), flavonozide (viola- cvercetinozidă identică cu rutozida), antocianozide, compuşi salicilici, mucilagii, vitamine A, C, betacaroten şi taninuri.

Planta are acţiune expectorantă, diuretică, stimulentă a activităţii rinichilor, antialergică, acţiune febrifugă, sudorifică datorită salicilatului de metil şi compuşilor salicilici, acţiune coleretică, uşor laxativă, o puternică acţiune depurativă.

Un studiu a analizat efectul unui produs natural ce conține și trei-frați-pătați la pacienții cu BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică). S-au monitorizat tusea, sputa și capacitatea respiratorie. S-a demonstrat că administrarea produsului a condus la scădereasirop copii semnificativă a simptomelor monitorizate (tusea de la 2.9 la 1.2, producția de spută de la 3.2 la 1.8), precum și la creșterea semnificativă a funcției pulmonare. Rezultatele studiului sugerează că acest produs poate fi utilizat în tratamentul pacienților cu severitate moderată a bolii respiratorii, deoarece are un efect pozitiv asupra simptomelor și a indicatorilor funcției respiratorii. S-a arătat că o doză unică produs natural cu trei-frați-pătați a condus la suprimarea semnificativă a citokinelor proinflamatorii, cum ar fi IL-1, TNF-α și ICAM-1, în monocite / macrofage.

Trei-frați-pătați se regăsește în rețeta complexă din 11 plante medicinale, Sirop Plantusin pentru copii, eficient în tusea seacă, spastică sau productivă, liniștește tusea fără a o suprima; nu deprimă centrul respirator, recomandat de la 3 luni.

Bibliografie

Kirichenko TV, Sobenin IA, Markina YV, et al. Clinical Effectiveness of a Combination of Black Elder Berries, Violet Herb, and Calendula Flowers in Chronic Obstructive Pulmonary Disease: The Results of a Double-Blinded Placebo-Controlled Study. Biology (Basel). 2020;9(4):83. Published 2020 Apr 22. doi:10.3390/biology9040083

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri