facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-05
Vizualizari: 636
Comentarii: 0
Trebuie să faci o cură cu aceste bunătăți de sezon!

A trecut sezonul urzicilor, șteviei, spanacului, usturoiului verde, legume cu frunze verzi care ți-au revigorat organismul după iarnă. În această perioadă, natura îți pune la dispoziție alte bunătăți pline de vitamine pe care nu trebuie să le ratezi. Piețele sunt pline acum de căpșuni, cireșe, soc, muguri de brad, pe care le poți folosi în rețete care întăresc imunitatea întregii familii. Iată câteva rețete de băuturi delicioase, pe care copiii tăi le vor adora.

În perioada mai-iunie se culeg mugurii de brad. Trebuie să fie fragezi, de un verde deschis și de 3-6 cm lungime. Se spală bine doi pumni de muguri și se pun la fiert circa 30 de minute, până se sfărâmă ușor. Se lasă în oala în care au fiert până a doua zi, când se strecoară, iar sucul rezultat se îndulcește cu miere și se adaugă zeamă de lămâie. În alte rețete, după strecurare, se adaugă zahăr brun și se pune la fiert din nou, până se îngroașă puțin. Siropul acesta este excelent în tratarea tusei, bronșitei, răcelilor, întărește imunitatea și stimulează pofta de mâncare. Este recomandat și copiilor, care l-ar accepta cu plăcere. Din acest sirop poți să le prepari sucuri sau să îl adaugi în ceaiuri, limonade. Are un conținut bogat în vitamina C, tratează asteniile, afecțiunile respiratorii și este un foarte bun tonic pentru organism.

Tot în această perioadă trebuie să profiți de soc și să-ți faci socată, o băutură extrem de aromată și de sănătoasă. Ai nevoie de 10 flori de soc bine spălate, care se pun într-un vas cu 5 litri de apă. Se adaugă o crenguță de mentă, sucul a două lămâi, zahăr și miere, precum și puțină drojdie, dacă vrei să fermenteze mai repede. Se acoperă și se pune într-un loc cald, lăsându-se câteva zile la fermentat (după gust, până ajunge la nivelul de aciditate dorit). Apoi se strecoară și, dacă e cazul, se mai completează cu miere. Socata favorizează eliminarea toxinelor și revigorează întregul organism, acționează împotriva răcelilor și bolilor de rinichi, are proprietăți antiinfecțioase, expectorante, diuretice. Cura de socată este recomandată copiilor anemici și convalescenților.

Tot copiilor le poți face o băutură hrănitoare cu iaurt și căpșune. Se ia o jumătate de kilogram de căpșune, se spală bine, se adaugă peste ele câteva linguri de iaurt natur, frunzele de la o crenguță de mentă și miere după gust. Totul se mixează până rezultă o pastă de culoare roz. Se decorează cu frunze proaspete de mentă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri