Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Tratează răceala copiilor cu remedii naturiste!

Articole de Specialitate

Răcelile sunt normale și destul de frecvente printre copii, în această perioadă. Nu și medicamentele de sinteză sau, mai grav, antibioticele. Dacă îi tratezi cu așa ceva la primul strănut, riști să le slăbești și mai mult sistemul imunitar. Mult mai sigure și eficiente sunt remediile naturiste.

Când e răcit și nu se simte bine, cel mic are nevoie sceai din planteă fie ținut în casă, să se odihnească, să bea cât mai multe lichide pentru a se hidrata. Pe gustul lui ar fi sucurile din fructe proaspăt stoarse, compoturile, dar și unele ceaiuri medicinale. Cele mai bune ceaiuri pentru copii, atât la gust, cât şi ca efect împotriva răcelii sunt cele de muşeţel (nepreţuit pentru proprietăţile sale tămăduitoare, antibacteriene, relaxante), soc (e sudorific, expectorant), busuioc (calmează gâtul). Ca să-i placă mai mult ceaiul, îndulceşte-l cu miere şi adaugă zeamă de lămâie sau bucăţele de fructe. Mierea, de altfel, este cel mai bun desert în răceală deoarece calmează gâtul, crește imunitatea, fiind o sursă valoroasă de vitamine și minerale.

În caz de durere în gât sau tuse, poți să-i prepari alte bunătăți sănătoase. Siropul de ridiche neagră, siropul de ceapă cu miere sau sucul de morcovi îndulcit cu miere sunt remedii naturiste foarte puternice împotriva tusei și a afecțiunii bronhiilor.

În ceea ce privește mâncarea, dă-i supă de găină crescută la țară, în care ai fiert legume. Este cel mai bun antibiotic și antiviral natural. Din cauza durerii în gât și a stării de rău general, copilul refuză să mănânce, tocmai de aceea e recomandat să-i dai alimente moi, pe gustul lui. Evită mâncarea piperată, acidă, care irită și mai tare gâtul.

Dacă e suficient de mărișor încât să știe să facă gargară, pregătește-i o soluție din bătrâni – apa cu sare. Se pune o linguriță de sare la o cană de apă caldă și se face gargară cu acest amestec dezinfectant pentru amigdale. De asemenea, inhalațiile reprezintă un adevărat medicament pentru mucoasele inflamate şi congestionate. Aburii umezesc căile respiratorii, fluidifică secreţiile şi stimulează eliminarea lor, iar prin combinarea cu pante medicinale şi cu uleiuri esenţiale distrug agenţii patogeni, dezinfectează căile respiratorii, calmează iritaţia gâtului. Adaugă în apă ulei sau infuzie de mușețel, busuioc, mentă, cimbru și pune copilul să respire aburii vindecători. De asemenea, un umidificator pus în dormitorul celui mic face minuni. Fără el, aerul cald și uscat din încăpăre usucă și mai mult căile respiratorii când, de fapt, mucusul trebuie menținut fluid pentru a nu stagna și a produce complicații.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.