facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-07-24
Vizualizari: 2805
Comentarii: 0
Tratează micoza piciorului cu remedii naturiste!

Bărbaţii care sunt nevoiţi şi vara să poarte pantofi şi şosete se pot confrunta cu o problemă – micoza piciorului. Infecţia localizată pe pielea dintre degete este cauzată de ciupercile care apar pe fondul căldurii şi umidităţii. „Farmacia” naturii are şi în acest caz remedii naturiste salvatoare.

Uleiurile esenţiale sunt cele mai bune antibiotice naturale care pot trata cu succes micoza. Au proprietăţi antimicrobiene, antifungice, antiseptice, cicatrizante. Cele mai bune sunt uleiurile de arbore de ceai, lavandă, cimbru şi cedru. Se adaugă câteva picături de ulei esenţial într-o bază de ulei vegetal (de măsline sau de migdale) şi se aplică pe zona afectată, de două ori pe zi. Continuă tratamentul o perioadă şi după ce problema a dispărut, pentru a preveni recidiva.

Băile cu infuzii din plante sunt de mare ajutor. Poți folosi mușețel, gălbenele sau salvie. Spală picioarele cu această infuzie și lasă să se usuce cât mai bine, la aer.

Mai poţi face băi cu apă şi sare, apa sărată fiind un mediu neprielnic pentru bacterii. Se foloseşte o lingură de sare la un litru de apă. Și apa de mare poate fi de ajutor, astfel că profită din plin de vacanțele la malul mării.

Bicarbonatul e un tratament cu care nu dai greş. Se prepară o soluţie din 4 linguri de bicarbonat la un litru de apă caldă. Se ţin picioarele în această soluţie 15 minute, o dată pe zi, seara. Bicarbonatul îl mai poţi folosi după duşul de dimineaţă, înainte de a te încălţa şi a pleca de acasă, pudrându-ți cu el zona dintre degete. El va absorbi umezeala şi va împiedica dezvoltarea bacteriilor.

Nu în ultimul rând, ai grijă că micoza piciorului e contagioasă. Se transmite prin contaminarea prosoapelor, a lenjeriei de pat, a hainelor. Fii atent la igienă, foloseşte un prosop special pentru picioare şi spală-te pe mâini de fiecare dată după ce ai atins zona infectată. De asemenea, folosește șosete subțiri, de bumbac și încălțăminte care lasă piciorul să respire. Evită să mergi desculț pe la ștranduri, săli de sport sau prin camerele de hotel.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri