facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-25
Vizualizari: 943
Comentarii: 0
Tratarea infecțiilor urinare cu ajutorul plantelor

Ienupărul

Termenul de infecţii ale tractului urinar (UTI) sunt deseori utilizate interschimbabil cu cistita, dar, din punct de vedere tehnic, infecţia tractului urinar se referă la o infecţie localizată oriunde în sistemul urinar, incluzând rinichii, ureterele, vezica şi uretra. Infecţiile tractului urinar reprezintă o problemă gravă de sănătate pentru milioane de oameni în fiecare an.  Ele reprezintă al doilea tip de infecţie cel mai frecvent întâlnită în organism.

Aceste afecţiuni au fost tratate în medicina tradiţională de multă vreme cu boabele de ienupăr. Ele au fost cunoscute drept remediu antiseptic şi diuretic în cele mai vechi timpuri. Potrivit lui Dioscurides, se spune că speciile Arkeuthos (denumirea greacă de atunci pentru ienupăr) sunt  inducătoare de urină.

De atunci, până în 1935 când Kneipp afirmă în cartea sa, un manual al modului natural de viaţă şi vindecare, că fructele de ienupăr protejează împotriva afecţiunilor infecţioase, şi apoi până în prezent, fructele de ienupăr au fost folosite neîntrerupt pentru probleme urinare.

Acestea conţin compuşi aromatici-amari care cresc fluxul de urină. De asemenea, sunt adesea folosite ca antiseptice, diuretice şi stimulente. Având în vedere tradiţia îndelungată, sunt considerate extrem de utile în cistita cronică.

Merișorulefect impotriva bacteriilor de la nivel urinar

În zonele nordice unde este răspândit, din cauza climatului extrem de dur, care nu a permis creşterea şi consumul altor plante, populaţiile din acele locuri au folosit merişorul pentru capacităţile excepţionale preventive ale unora dintre cele mai diverse boli, printre care şi  infecţiile urinare (Howell, 2002).

 

Calităţile sale antiseptice sunt menţionate deja în Pharmacopoea Rossica din 1821 (reprezentând medicina rusească timpurie); acest lucru dovedeşte o tradiţie îndelungată în acest domeniu. Planta este aprobată şi în Germania pentru tratamentul infecţiilor vezicii urinare. Este eficientă împotriva E. coli la nivelul tractului urinar. Merișorul este un diuretic puternic şi un antiseptic urinar non-iritant, întăreşte şi tonifică pasajul urinar.

De asemenea, studiile efectuate la animale au arătat cum merişorul poate reduce factorii inflamatorii, împiedică oxidanţii să distrugă ţesuturile şi ajută organismul să suplinească antioxidanți importanți, cum ar fi glutationul, care este un antioxidant important în corpul nostru.

Aceste 2 plante se găsesc în ceaiul Diurosept, cu efect diuretic și dezinfectant, util în caz de infecții urinare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri