facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-08-13
Vizualizari: 659
Comentarii: 0
Tratamente răcoritoare pentru arsurile solare

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pierzi noțiunea timpului la plajă și să te trezești seara, în cameră, roșu ca racul? De câte ori nu ai exagerat cu expunerea la soare în dorința de a obține cât mai repede bronzul perfect? Arsurile solare sunt cele mai frecvente „accidente” ale vacanțelor de vară și, în afară de faptul că sunt neplăcute, îți pot pune în pericol sănătatea. Trebuie să iei măsuri încă din prima zi.

Bronzul e frumos, dar nu e sănătos. Ține doar câteva săptămâni, însă ce lasă în urma lui – dezastru. Potrivit medicilor dermatologi, pielea se închide la culoare ca o reacție de apărare împotriva ultravioletelor. Acestea degradează elastina și colagenul, usucă și ridează pielea, provoacă hiperpigmentare, stimulează apariția alunițelor, macină vasele de sânge și agravează varicele. Mai mult, arsurile solare distrug melanocitele, epidermul și cresc riscul de cancer de piele. Cel mai bine este să le previi. Asta înseamnă să folosești cremă cu factor de protecție 50+, care filtrează 95% din ultraviolete, spre deosebire de cremele cu factor de protecție mai mic. Apoi, dacă ai pielea albă, expune-te treptat, doar până în ora 11.00 și după ora 17.00. Din păcate, nu prea îți dai seama că te arzi decât atunci când e prea târziu. Testează cu podul palmei: dacă pielea e mai încinsă, înseamnă că pe locul respectiv gradul de iradiere e mare. Mai poți testa prin comparație cu o zonă de piele neexpusă soarelui, spre exemplu dunga de la slip sau de la sutien. În situația în care te-ai ars la plajă, primele măsuri sunt cele mai importante.

- Fă un duș la temperatura corpului, chiar mai răcoros, evitând săpunurile dure, care usucă pielea. Apoi șterge-te cu un prosop moale, fără să freci. Mai poți face băi cu apă călduță în care să pui bicarbonat de sodiu sau oțet.

- Aplică pe zona arsă comprese reci (cu ceai de gălbenele, de mușețel, de sunătoare sau cu apă pur și simplu), care reduc senzația de arsură.

- Te mai poți tampona cu spirt care, de asemenea, oprește arsura.

- Gelul de aloe vera este un bun hidratant, cu efect dovedit în tratarea arsurilor. Există produse gata preparate care îl conțin sau, dacă ai cremaplanta la ghiveci, taie o frunză pe lungime și aplică gelul pe pielea suferindă. Dacă nu ai, aplică înainte de culcare o cremă grasă, hidratantă.

- Există remedii naturiste cu efect calmant, cicatrizant, reepitelizant, antiinflamator, care sunt de mare ajutor.  De pildă, crema Farederm conține gălbenele, aloe vera, brad, lavandă, sunătoare și ti-tree, toate ingredientele fiind celebre pentru puterea lor de vindecare cutanată. Preventiv, pune-o în bagaj când pleci în vacanță.

- A doua zi, ideal ar fi să nu te mai expui la soare, să stai sub umbrelă și neapărat să aplici cremă cu factor maxim de protecție.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri