facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-08
Vizualizari: 1404
Comentarii: 0
Tratamente naturiste antivirale si cele mai cunoscute remedii de acest tip

Când este cel mai bine începem un tratament antiviral cu produse naturale?

În anotimpul rece mai ales, dar  nu numai, prezența virusurilor cu tropism respirator poate genera rinite, rino-faringite - infecții de căi respiratorii superioare, cel mai frecvent. Așadar, trebuie fim informați în legătură cu cele mai bune tratamente care pot fie administrate pentru a preveni și trata virozele respiratorii. În primul rand trebuie știm:

Ce sunt virusurile ?

Un virus este un agent patogen submicroscopic. Virusurile reprezintă cea mai simplă formă de viață acelulară. Acesta are nevoie de o gazdă, respectiv o celulă, pentru a se putea înmulți (în interiorul celulelor vii, în organisme). Remediile antivirale acționează prin împiedicarea înmulțirii și dezvoltării  virusului în celula gazdă.

Ce proprietăți pot avea tratamentele naturiste care combat virusurile?

Tratamentele naturiste pot crească reacția de apărare, deci stimuleze imunitatea  și împiedice intrarea virusului în organism. De asemenea pot acționeze asupra virusului direct impedicand înmulțirea și dezvoltarea acestuia. Au acțiune antiinflamatorie, antifebrila, calmantă a durerilor de gât și a tusei. Ele elimină cauza și remit simptomele din viroza respiratorie.

Plantele medicinale au proprietăți multiple și în funcție de  asocierile lor  în rețete, pot avea recomandări diferite pentru fiecare afecțiune în parte. Se pot asocia și forme de condiționare diferite- ceai, capsule, sirop, într-o schemă complexa care cuprindă atât tratamentul de fond care elimină cauza cât combatera simptomelor însoțitoare.

Când este recomandat să apelăm la remediile naturale antivirale?

Tratamentul  natural  antiviral  este recomandat fie administrat de la debutul bolii, încă de la primele simptome apărute. Astfel se obțin rezultatele dorite și  eficiența este maximă.  Cu atât mai mult, dacă știi ai o imunitate scăzută, apelezi la produse naturale pentru prevenție înainte apară frigul și virozele. Remediile pentru imunitate ajută ca organismul învingă virusul sau chiar dacă te îmbolnăvești faci o formă ușoară de boală care se remite repede.

Tratamentele naturiste antivirale sunt potrivite atât pentru copii cât și pentru adulți. Sunt plante medicinale și asocieri ale acestora, dedicate celor mici și de asemenea remedii pentru perioada de sarcină și alăptare, care conțin plante cu acțiune blândă dar eficientă. Este important citim prospectul care cuprinde informații despre proprietățile plantelor din compoziție, despre benefiiciile acestora, doza și durata de tratament recomandată, atenționări și contraidicații.

Fiecare dintre noi dorim știm care sunt cele mai eficiente remedii naturale pentru a ne menține sau recupera starea de sănătate.

În ceea ce privește afecțiunile respiratorii de natura virală, remediile naturale sunt cele mai potrivite pentru a fi administrate. Ele ne ajută îndepărtăm cauza, ameliorăm sau chiar eliminăm simptemele bolii. Un tratament antiviral din plante medicinale și uleiuri esențiale reprezintă soluția perfecta care în același timp susține și o bună imunitate, nu afectează flora intestinală și nu crează rezistență la tratament. Iată mai jos câteva exemple de tratamente antivirale naturale:

Tratamente naturale cu miere și propolis

Mierea este cunoscută și folosită încă din antichitate. Este un aliment sănătos, dar poate constitui și un tratament eficient datorită proprietăților ei antiseptice, antiinflamatoare,  emoliente, ușor expectorante.  Împreună cu propolisul – adevărat antibacterian, antiviral, antiinflamator natural, sunt incluse în formule de sirop sau comprimate recomandate în durerile de gât sau tusea care însoțește infecțiile respiratorii virale sau bacteriene.

Uleiul esențial de arbore de ceai

Arborele de ceai sau Melaleuca alternifolia (denumire latină) este un arbore sau arbust care trăiește în  Australia. Uleiul esențial extras din frunze este folosit în Australia de mai bine de un secol pentru a trata răcelile și tusea. Are o compoziție complexă ceea ce îi conferă multe proprietăți, este antiviral, antibacterian, antifungic, antiinflamator. Poate fi folosit în soluții de uleiuri esențiale, în capsule, siropuri sau ca aromaterapie în difuzorul de arome, inhalații sau în diverse preparate de uz extern. În cura infecțiilor respiratorii virale sau bacteriene simplu sau asocita cu alte uleiuri esențiale este de un real folos.

Frunzele de măslin

Cunoscute din cele mai vechi timpuri, frunzele de măslin au fost și sunt studiate pentru acțiunile lor multiple benefice sănătății. Cercetările ultimilor ani au evidențiat și substanțele bioactive din compoziția lor complexă, responsabile de activitate antibacteria, antivirală, antiinflamatoare și imunostimulentă. De exemplu oleuropeina conținută are efect asupra unui număr mare de germeni patogeni atât de natură virală cât și bacteriană. Asocierea frunzelor de maslin cu alte plante medicinale cum ar fi lichenul de piatră, cuișoarele-vin cu acțiune intens antivirală și antiiflamatorie; în rețetele pentru perioada de sarcina alăptare asociate echinaceei, turmericului, ghimbirului sunt eficiente în combaterea infecțiilor și inflamațiilor de căi respiratorii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri