×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Tratamente împotriva răcelii, sigure în sarcină și alăptare

Articole de Specialitate

Când ești însărcinată și știi că lista medicamentelor permise este extrem de limitată, parcă te sperii chiar și la cea mai banală durere de cap. Ai, într-un fel, motive, mai ales că, în această perioadă a virozelor respiratorii, tu figurezi cu un sistem imunitar mai slab decât în mod normal. Explicația este aceea că, pentru a împiedica organismul să respingă sarcina, imunitatea funcționează la nivel redus. Dacă te-ai ales cu o răceală, nu te speria. Iată ce e de făcut.

În primul rând trebuie să te odihnești și să te hidratezi mai mult. Ceaiurile medicinale sunt cele mai bune remedii. Poți să bei liniștită infuzii de soc, tei, mentă, cătină, măceș. Echinacea, propolis, noni și vitamine naturale cu goji, cătină, măceșe întăresc organismul fără efecte adverse. Nu sunt recomandate ceaiurile de salvie, cimbru, busuioc, eucalipt, mușețel care, deși în mod normal sunt veritabile tratamente în răceală, în cazul tău pot stimula contracțiile uterine. Bea sucuri de fructe și compoturi, mănâncă alimente ușoare, fructe și legume proaspete, bogate în vitamina C, supe, ceapă și usturoi, de ce nu?!

În aromaterapie, poţi folosi uleiul esenţial de busuioc, pentru proprietăţile lui antivirale şi antibacteriene. Evită uleiul de cimbru, de mentă, de cuişoare sau lavandă. Menţine atmosfera umedă în cameră, punând un vas cu apă în apropierea surselor de căldură. Pentru tratarea durerilor în gât şi ameliorarea tusei, apelează la un remediu vechi – gargara cu apă sărată.

Tratamentul pentru răceală în timpul alăptării trebuie să respecte cam aceleași reguli ca și în perioada sarcinii deoarece tot ce consumi se transmite copilului, prin lapte. Poți bea ceaiuri de mușețel, ghimbir, soc sau echinacea. Nasul îl poți desfunda făcând inhalații cu aburi, punând în apa fierbinte plante puternic aromate sau uleiuri esențiale de mentă, cimbru, gălbenele. Problemele gâtului e bine să le rezolvi consumând siropuri făcute în casă, din ridiche neagră cu miere sau din muguri de pin. Siropuri cu acțiune antiinflamatoare și antiinfecțioasă pe care le poți administra inclusiv sugarilor sunt pe bază de frunze de măslin, trifoiște de baltă și lichen de piatră. Ceapa și usturoiul nu sunt recomandate în perioada alăptării deoarece pot modifica gustul laptelui. Iar la întrebarea „dacă mai poți să alăptezi când ești răcită” răspunsul e – da, poți și e chiar indicat. Organismul tău a început să producă anticorpi împotriva bolii pe care îi vei transmite și bebelușului, întărindu-i imunitatea. Trebuie doar să fii mai atentă la igienă, să te speli pe mâini înainte de a-l lua pe cel mic în brațe, de a manevra biberoanele etc.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.