facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-07-03
Vizualizari: 7011
Comentarii: 0
Tratamente din natură pentru paraziţii intestinali

Există 73 de paraziţi care îşi aleg drept gazdă organismul uman. Dintre aceştia, 35 îmbolnăvesc intestinele. Tenii, limbrici, giardia, toxoplasme, iată doar câţiva dintre cei mai comuni viermi intestinali care apar la populaţia din România.

Ce simptome dau

Paraziţii intestinali dau în primul rând probleme digestive: diaree, dureri de burtă, dureri de cap, greaţă, ameţeală, lipsa poftei de mâncare. Pe termen lung, apar tulburări de dezvoltare, scădere în greutate, dezvoltarea alergiilor alimentare. Poţi verifica dacă tu sau copilul tău aveţi viermi intestinali prin efectuarea unor analize de sânge şi de scaun.

Cele mai bune tratamente naturale

Indiferent cine din familie are paraziţi intestinali, tratamentul trebuie urmat de toţi membrii familiei, pentru a preveni recontaminarea. Unul dintre cele mai puternice tratamente naturiste este usturoiul. Acesta conţine nişte substanţe care „ameţesc” viermi intestinali, iar ei nu se mai opun mişcărilor tubului digestiv, care îi împinge la exterior, spre eliminare. Poţi „camufla” usturoiul în hrana preferată e paraziţilor – laptele: fierbe în 200 ml de lapte câţiva căţei de usturoi şi bea apoi dimineaţa, pe stomacul gol.

Seminţele de dovleac şi uleiul din seminţe de dovleac sunt şi ale adevărate arme împotriva paraziţilor. Poţi inclusiv preventiv să adaugi în salate sau în mâncărurile copilului o lingură de ulei din seminţe de dovleac.

Uleiul de nucă are şi el un puternic efect anti-vermifug, ajutând totodată la refacerea florei intestinale.

Propolisul este eficient în combaterea teniilor. Se administrează câte o picătură / kg corp, de 3 ori pe zi.

De asemenea, pelinul e o plantă medicinală folosită cu succes la expulzarea paraziţilor intestinali, e un tonic al tractului gastro-intestinal şi îmbunătăţeşte apetitul. Se consumă sub formă de ceai sau pulbere, în cadrul diverselor preparate naturiste.

ulei esentialUleiul esenţial de oregano este antiparazitic şi antimicrobian, ajutând la combaterea viermi intestinali. Se amestecă 2-3 picături de ulei într-un pahar cu apă şi suc de lămâie şi se bea pe stomacul gol, de 3 ori pe zi. Cuişoarele şi cimbrul, respectiv uleiul esenţial din aceste plante, contribuie în mod natural la eliminarea organismelor potenţial patogene din tractul digestiv.

Cum previi contaminarea

Nu există tratament care să ne protejeze de aceşti paraziţi, nici nu poţi lupta împotriva lor doar prin întărirea imunităţii. Ouăle de oxiuri pot fi transmise uşor, prin atingere şi apoi ingerare, inclusiv prin aspiraţie din paturile persoanelor infectate. Trebuie să avem grijă în primul rând la igienă. E important să spălăm foarte bine fructele şi legumele, să nu băgăm nimic în gură înainte de a ne spăla pe mâini, să igienizăm foarte bine tacâmurile şi vesela, să nu bem apă din surse nesigure.

Alte știri care te-ar putea interesa
ARTICOLE
Tratament naturist în sinuzită
Publicat la: 2025-04-07
Vizualizari: 267
Comentarii: 0

Tratament naturist în sinuzită

Află mai mult
ARTICOLE
10 ceaiuri care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Publicat la: 2025-04-02
Vizualizari: 224
Comentarii: 0

10 ceaiuri care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Află mai mult
ARTICOLE
Ce e bun și ce e rău pentru sănătatea colonului
Publicat la: 2025-03-26
Vizualizari: 236
Comentarii: 0

Ce e bun și ce e rău pentru sănătatea colonului

Află mai mult
ARTICOLE
Cele mai eficiente plante pentru febră și raceală
Publicat la: 2020-06-05
Vizualizari: 1960
Comentarii: 0

Cele mai eficiente plante pentru febră și raceală

Află mai mult
ARTICOLE
Antibiotice naturale din propria cămară
Publicat la: 2020-06-05
Vizualizari: 1447
Comentarii: 0

Antibiotice naturale din propria cămară

Află mai mult
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri