facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-07-30
Vizualizari: 29168
Comentarii: 0
5 sfaturi pentru cei care au palpitaţii

Simţi câteodată că inima îţi bate cu aşa putere mai, mai să-ţi sară din piept? Sau, dimpotrivă, ai senzaţia că bătăile inimii sunt rare, neregulate, ai dificultăţi de respiraţie sau chiar senzaţie de leşin şi greaţă? Toate aceste trăiri sunt date de palpitaţii. Nu te speria, nu vei păţi nimic în acel moment. Cel mai bun sfat este ca pe moment să încerci să te relaxezi. Mai departe, dacă situația se repetă, urmează un tratament naturist pentru palpitații la inimă și consultă medicul pentru a exclude o cauză patologică.

 

Ce sunt palpitațiile

Reprezintă bătăi neregulate ale inimii, mai puternice și mai rapide decât de obicei, pe care pacientul le resimte neplăcut. Imaginează-ți că pulsul normal, în perioadă de repaus, este de 60-70 de bătăi pe minut. În palpitații, pulsul sare de 150 de bătăi pe minut. Simptomele variază în intensitate și sunt resimțite diferit de persoane diferite. Palpitațiile pot apărea oricând, în orice moment, indiferent dacă ești activ sau în repaus.

Simptome palpitații

Senzația de bătăi puternice ale inimii se resimte la nivelul pieptului sau gâtului, ca o fâlfâire sau ca lovituri ușoare. Poate fi însoțită de respirație dificilă, stare de slăbiciune. Totul durează câteva secunde sau minute.

Sunt periculoase palpitațiile?

De obicei nu. Palpitațiile sunt, în majoritatea cazurilor, inofensive și nu reprezintă o problemă de sănătate sau vreo boală de inimă.

Când să mergi la medic

-        Dacă palpitațiile apar frecvent în ultima perioadă sau dacă simptomele se agravează, se manifestă pe perioade tot mai lungi;

-        Dacă ai un istoric medical cu probleme de inimă;

-        Dacă pur și simplu ești îngrijorat și vrei să te asiguri că totul e ok.

Cauze palpitații

Deși totul pornește de la inimă, palpitațiile sunt rareori date de o afecțiune cardiacă. Pot fi declanșate de:

-        Emoții puternice: anxietate, stres, stări de agitație, depresie, atacuri de panică;

-        De oboseală, surmenaj, combinate cu abuzul de stimulente de genul cofeinei: cafea, băuturi energizante;

-        De anumite medicamente, de alcool, de fumat;

-        De efort fizic intens;

-        Și temperatura are un cuvânt de spus. Fluctuaţiile bruşte de la cald la frig, presiunea atmosferică prea scăzută şi umiditatea mare a aerului cauzează bătăi puternice ale inimii la unele persoane;

-        Deshidratarea poate fi și ea vinovată;

-        La femei, printre cauzele palpitațiilor se pot număra modificările hormonale de la menstruație, sarcină, menopauză;

-        Mai poate fi vorba despre distonie neurovegetativă, un dezechilibru al sistemului nervos vegetativ care dă simptome multe, aparent fără legătură între ele. Printre acestea, și palpitațiile.

-        Colesterolul ridicat este și el un factor favorizant. Acesta se depune pe artere și le îngustează, astfel că sângele nu mai alimentează corespunzător muşchiul inimii, care va bate anormal.

Când vorbim despre o afecțiune cardiacă?

Să nu uităm că palpitațiile pornesc de la inimă, așa că ultima, dar nu cea din urmă cauză a lor poate fi o afecțiune cardiacă – cardiopatie ischemică, tahicardie, tulburări de ritm cardiac, insuficiență cardiacă. În acest caz, bătăile rapide de inimă sunt asociate cu durere toracică, dispnee, amețeală și stări de leșin.

Tratament naturist împotriva palpitațiilorSusţine sănătatea inimii

Pentru a preveni palpitațiile, încearcă să le descoperi și să le tratezi cauza. Ține un mic jurnal și notează-ți în ce situații apar, ce ai făcut înainte, dacă ai depus efort, dacă ai fost obosit, deshidratat, dacă ai băut sau ai mâncat ceva energizant, dacă ai trecut de la canicula de afară la aerul condiționat de la interior sau invers.

În caz de stres

Dacă palpitațiile apar într-o perioadă când ești stresat, depresiv, agitat, e necesar să apelezi la produse naturiste împotriva anxietății. Vinarița, șerlaiul, lavanda, passiflora schinduful, teiul, roinița, valeriana sunt plante medicinale cu efect liniștitor, calmant, sedativ, adaptogen. Specialiștii Fares le-au folosit în cadrul unei palete largi de produse naturiste împotriva palpitațiilor: e vorba despre ceaiuri și capsule din gamele Antistres, Calmocard, Distonoplant.

Ce poti face în caz de palpitații în cazul în care nu ai probleme cardiace?

Un ceai bun pentru palpitații este cel de păducel. I se mai spune „planta inimii”, datorită proprietăților sale benefice asupra sistemului cardiovascular. Substanțele active din ceaiul de păducel ajută la reglarea ritmului cardiac, îmbunătățesc circulația sângelui și scad tensiunea datorită efectului vasodilatator. De asemenea, păducelul reglează nivelul de colesterol. În plus, este calmant, sedativ, relaxant, ajutând la gestionarea stresului și anxietății.

Dacă ai colesterolul ridicat

Sunt mai multe metode de a-ți scădea în mod natural colesterolul: mănâncă mai sănătos, evită prăjelile, carnea grasă, ouăle în exces, produsele de patiserie; apelează la remedii naturiste împotriva colesterolului, fă sport, redu stresul. Astfel, vei scăpa și de palpitații.

Alte metode de a preveni palpitațiile la inimă

-        Evită cafeaua, energizantele, tutunul, alcoolul, precum şi unele medicamente (trebuie să citeşti prospectul sau să vorbeşti cu medicul tău care sunt acestea). Tentaţia de a bea cafea e mare mai ales în zilele agitate, când ai mult de muncă şi eşti obosit. Însă chiar această combinaţie de cafea cu oboseală creşte riscul de palpitaţii. Trebuie să te odihneşti atât cât ai nevoie.

-        Fă exerciții de respirație atunci când simți că apar palpitațiile. Închide ochii, stai relaxat și respiră adânc, lăsându-ți burta să se extindă pe măsură ce inhalezi aer. Respiră, inspiră! Concentrează-te pe respirație, stabilește-ți un ritm, iar în scurt timp bătăile inimii se vor tempera.

-        Aromaterapia cu uleiuri esențiale poate fi și ea de ajutor, căci induce o stare de relaxare. Folosește uleiuri de lavandă, de ylang-ylang sau ulei esențial de bergamot.

-        Schimbă-ți puțin obiceiurile de viață. Hidratează-te mai mult, bea ceaiuri pentru palpitații, mănâncă sănătos și fă sport moderat.

 

Reține că palpitațiile nu sunt periculoase și oricine se poate confrunta cu ele. Pot fi calmate cu tratament naturist pentru palpitații la inimă. Fă-ți o programare la medicul cardiolog dacă vrei să afli mai multe, dacă ești îngrijorat. Iar la 112 e necesar să suni atunci când palpitațiile sunt însoțite de dureri în piept, dificultăți de respirație, stări de leșin și/sau frecvență și durată crescută.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri