facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-25
Vizualizari: 1740
Comentarii: 2
Tratament natural pentru imunitate

Creșterea imunității reprezintă obiect de studiu pentru specialiștii din domeniul sănătății. Imunitatea ne ajuta luptăm cu succes împotrivă germenilor patogeni: virusuri, bacterii sau a poluanților și a altor factori de risc din mediu. De aceea, recomandarea remediilor naturale pentru întărirea  imunității  are multiple beneficii; se administrează ușor, sunt bine tolerate de către organism, se pot asocia cu alte remedii naturale în funcție de afecțiune contribuind la refacerea mai rapida a sănătății. Iată mai jos câteva plante medicinale care pot fie consumate pentru a întări imunitatea în mod natural:

Echinacea este o plantă cu multiple  proprietăți benefice. Acestea țin de întărirea organismului, creșterea imunității, efectul antiinflamator și antioxidant. Echinacea luptă împotriva infecțiilor din corp și ajută în regenerarea lui. Ea poate fie consumată sub formă de ceai, tinctură, sirop, comprimate, capsule. Ceaiul este plăcut le gust și ușor aromat. Echinacea  se asociază frecvent cu propolisul crescând beneficiile pentru organism.

Măceşul datorită proprietăţilor sale, era folosit încă din Antichitate, ca plantă medicinală, de către greci, romani, perşi, arabi şi chinezi. Măceșele conțin vitamnina C în cantitate mai mare decât citricele, provitamina A mai mult decât merele, magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sulf şi zinc. Fiind bogate în antioxidanți naturali, măceșele susțin sănătatea sistemului circulator și ajută în întărirea imunității. Ceaiul de măceșe are un gust ușor acrișor și este apreciat pentru aroma .  Pseudofructul de măceș este recomandat în combaterea anemiei , în afecțiuni ale aparatului respirator, ale rinichilor și vezicii urinare.

Cătina crește energia organismului, este numită și „ginsengul românesc”; are efect antiinflamator, imunostimulator, antioxidant,  bogată în Vitamina C, B1, B2, B6, B9, A, E, D, K și P, carotenoizi, minerale precum seleniu, cupru și zinc, acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 7 și Omega 9 și  flavonoide  cu rol antioxidant. Este folosită pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru a susține aspectul frumos al pielii, acționând ca un bun epitelizant și cicatrizant. Ajută la buna funcționare a aparatului cardio vascular având conținut crescut de minerale și vitamine.De asemenea este benefică pentru sănătatea ochilor.

  • Combinații de plante

Se pot face combinații din mai multe plante medicinale care stimulează  sistemul imunitar. Aceste plante selectate pentru remediile imunostimulente  au acțiuni  complexe ajutând organismul reziste la impactul cu factorii de risc pentru sănătate. Ele acționează sinergic poteantandu-și reciproc  proprietățile. Așadar, vom găsi tincturi, siropuri și ceaiuri din combinații de plante care pot fie remedii naturale perfecte pentru organism și sănătatea lui. Sistemul imunitar poate fie întărit cu ajutorul vitaminelor și mineralelor naturale  precum Vitamina C, Vitamina A, Vitamina D, echinacea, fructe de cătină, citrice. De asemenea, combinațiile care conțin ghimbir, piper, echinacea, ginseng, catină, astragalus, etc., pot ajuta organismul lupte mai bine împotrivă virusurilor și bacteriilor și  a altor factori  de risc pentru sănătate.

Un stil de viață sănătos implică mișcare, mâncare ce include fructe și legume și suplimente alimentare în diferite forme de prezentare și diferite asocieri de plante medicinale, uleiuri esențiale, vitamine și minerale naturale.

Ce este Echinacea?

Echinacea este o  plantă medicinală imuno modulatoare puternică. Echinacea conține o varietate mare  de substanțe bioactive (polizaharide, saponine, uleiuri esențiale și grase, glicozide, inulina, acizi organici, alcaloizi, tanini, glucoză, răsini, fitosteroli care susțin sistemul imunitar ) și  minerale (fier, seleniu, potasiu, calciu, argint, cobalt, mangan, magneziu, zinc și altele, ce ajută la buna funcționare a organismului).

Beneficiile Echinaceea 

Echinacea ajută la consolidarea imunității, iar o imunitatea eficientă este cheia sănătății. De asemenea, are efect anti-îmbătrânire fiind antioxidantă, ajută la vindecarea rănile și leziunilor pielii. Proprietățile antioxidante ale echinaceei pot reduce cantitatea de colesterol rău din sânge, curăță vasele și cresc elasticitatea acestora. Beneficiile pe care le oferă  planta medicinala echinacea, sunt multe. 

Tratament naturist imunitate – Echinacea

Remediile naturale  pe bază de echinacea sunt foarte cunoscute și utilizate în sezonul gripei. Acest lucru se datorează faptului efectele imunomodulatoare ale  produselor pe bază de echinacea  sunt disponibile atât adulților, cât și copiilor (de la 1 an). Echinacea este apreciată mai ales de mame. Un copil care frecventează grădinița sau școala este sensibil la boli. Pentru a-l proteja de răceli și gripă, este suficient urmeze o cura preventiva cu Echinacea.

Formele de eliberare a Echinaceei și regulile de administrare

tincturaTinctură

Tinctura de Echinacea se administrează în funcție de vârstă, astfel pentru copii între 3-6 ani, 10- 20 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, sau într-o linguriţă de sirop; pentru copii între 7-14 ani, 20- 30 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, sau într-o linguriţă de sirop; copiii peste 14 ani şi adulţii iau 30- 40 de picături diluate în 150 ml apă sau ceai; tinctura se administrează de de 3 ori pe zi între mese. Se fac cure de 1 lună, de 2-3 ori pe an.

Nu se apelaza la echinacea în caz de boli autoimune, înainte şi după transplantul de organe, pentru copii sub 3 ani, în sarcina datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine și  timp de o lună după vaccinări.

Capsule, comprimate pe bază de  Echinacea

Sunt utilizate pentru întărirea sistemului imunitar, prevenirea și tratamentul gripei și răcelilor, în cazul tratamentului prelungit cu antibiotice. De asemenea are proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene, antifungice. Se ia 1 comprimat sau 1 capsulă de 3 ori pe zi în cazul copiilor între 4 și 12 ani, iar în cazul adulților 2 comprimate de 3 ori pe zi.

Acest tratament naturist curăță sistemul limfatic, sângele, ficatul, rinichii, previne activ moartea celulelor și ajuta la refacerea celulelor sănătoase și la formarea de anticorpi.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Multumesc frumos pentru toate articolele publicate.

Raspuns Fares: Cu mare drag, speram sa va fie de folos!
Bratu Viorica
1 Octombrie 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri