Plantele medicinale au ajutat oamenii dintotdeauna în tratarea diverselor afecțiuni. Ele au fost un suport aproape miraculos din vremea în care nu existau medicamentele clasice. În prezent se pot combină cele două forme de tratament pentru diversele situații specifice de boală. Cu plante medicinale se obțîn rezultate remarcabile în ceea ce privește ameliorarea, remiterea simptomelor și întărirea sistemului imunitar care poate astfel să lupte împotriva bolilor și a diverșilor agenți patogeni- virusuri, bacterii, fungi, paraziți. Pentru tratarea virozelor se combină plante medicinale și uleiuri esențiale, alteori se adaugă și propolisul pentru a obține eficientă de care avem nevoie. Iată câteva informații importante în ceea ce privește tratamentele cu plante medicinale:
Cum pot ajuta plantele medicinale în tratamentul diverselor afecțiuni?
Plantele medicinale pot să îmbunătățească sistemul imunitar și să reducă sau să elimine complet efectele unui virus, a unei bacterii sau a unei alte afecțiuni. În funcție de proprietățile avute, se poate vorbi despre o reducere a unui simptom, de îmbunătățirea calității vieții, de eliminarea unui parazit, de inhibarea dezvoltării unui virus sau de inactivarea unei bacterii din organism.
Plantele medicinale și minunile pe care pot să le facă
Plantele medicinale sunt recomandate pentru tratament și prevenție. În funcție de afecțiune, combinațiile de plante pot îndepărta cauza și efectele neplăcute. Desigur, consultul medical este important, și sfatul medicului este bine să fie urmat. Medicina clasică poate să fie îmbinată cu succes cu medicina tradițională– remediile naturale, iar rezulattul este în avantajul pacientului. Fiecare plantă are proprietățile ei care pot fi valorificate în funcție de combinațiile în care este folosită. Sunt afecțiuni în care siropul este cel necesar, în altele sunt necesare capsule sau tinctură; frecvent se apleaza la forme de condiționare diferită și se fac scheme de tratament în care se recomandă capsule, comprimate, sirop și ceai, fiecare dintre aceste remedii combinând plante medicinale care sunt necesare rezolvării acelei afecțiuni. Cercetările asupra compoziției plantelor medicinale au facilitat cunoașterea aprofundată a lor și au sustimut utilizarea lor tradițională.
Câteva plante și proprietățile lor speciale
Echinacea
Este un puternic stimulator al imunității organismului având și proprietăți antimicrobiene. Această plantă este benefică organismului. O regăsim sub formă de ceai, în combinații cu alte plante sau simpla, în rețeta unor siropuri pentru creșterea imunității, a unor capsule cu acțiune antivirală și imunostimulentă, în comprimate de supt care ajută și la reducerea inflamației de la nivelul mucoasei
Galbenele
Ceaiul de galbenele este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, calmante ale mucoaselor și epitelizante. Este un bun adjuvant în tratarea gastritei și a ulcerului.
Izma
Izma este o denumire populară pentru menta și ajutș la calmarea iritației mucosei cailor respiratorii și ușurează respirația. Menta, prin uleiul esențial conținuit, are și proprietăți antimicrobiene; este benefică în calmarea durerilor de gât, în îndepărtarea senzație de greață și a durerilor de cap; fiind astringentă, normalizează tranzitul intrestinal accelerat.
Patlagina
Patlagina este o plantă cunoscută pentru virtuțile ei terapeutice de sute de ani. Este emolientă, epitelizantă, expectorantă, antimicrobiană și ușor imunostimulentă. Este un ajutor de nedejde în cazul infecțiilor respiratorii de natură virală sau bacteriană. O regăsim în multe formule pentru calmarea durerilor de gât și a tusei. Se consumă de obicei sub formă de sirop și ceai putând fi administrat chiar și copiilor mici. Se consumă atât simplă cât și în formule complexe de comprimate, ceai sau sirop.
Adaugă comentariu