facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-04-11
Vizualizari: 899
Comentarii: 0
Totul despre tratamentele antivirale cu plante medicinale – principii de funcționare, contraindicații

De mii de ani oamenii au folosit tratamente naturiste în lupta cu diferite bolii și afecțiuni. Gripa, virozele de sezon, bolile stomacale, infecțiile cavității bucale, eczemele, mătreața, leziunile cutanate sunt doar câteva dintre afecțiunile tratate cu ajutorul plantelor medicinale. În prezent trendul de utilizare a remediilor naturale crește, studiile realizate de Centrul Național de Statistică din SUA a scos la iveală 4 din 10 adulți folosesc soluțiile naturale pentru tratarea afecțiunilor sezoniere și a altor boli. În rândurile următoare vom descoperi care sunt motivele pentru care astfel de leacuri continua fie folosite, dar și care sunt principiile de utilizare, limitele și contraindicațiile cu care vin.

Beneficii tratamente antivirale cu plante

Natura a lăsat oamenilor numeroase plante care ajute corpul lupte împotrivă bolilor, îl întărească și îl facă față provocărilor. Plantele medicinale sunt bogate în compuși valoroși care acționează orientat, ajutând organismul, fără a avea efectele adverse specifice medicamentelor alopate tradiționale

Un alt avantaj cu care vin tratamentele naturiste ține de accesibilitate. Plantele medicinale sunt la îndemâna tuturor sunt  și accesibile și disponibile. Cele mai multe plante pot fi recoltate fie din natură, fie cultivate în ghiveci sau gradină; pot fi cumpărate din magazine plafar, supermarketuri, piețe și alte magazine. Mușețelul, menta, florile de tei, galbenele, sunătoare, cimbrișorul, usturoiul , propolisul, ceapa verde, busuiocul, rosmarinul, salvia, smirna, mierea de albine sunt doar câteva dintre remediile medicinale a căror eficiență în tratarea bolilor a fost dovedită și prin analize minuțioase realizate de specialiștii din întreagă lume. 

Nu doar eficiența si accesibilitatea fac ca acestea să fie atât de valoroase ci și varietatea mare de produse. Tratamentele antivirale cu plante sunt disponibile sub o numeroase forme: organe marunțite uscate folosite pentru ceaiuri, infuzii decocturi și tincturi, uleiuri esențiale, capsule concentrate, creme, pulbere și nu numai. Concentrația de substanță activă variază de la un preparat la altul, de la o formă la alta. Aceasta trebuie ajustată în funcție de evoluția bolii.

Prețul de achiziție este un alt beneficiu cu care vine remediul naturist. Costurile pentru plantele medicinale și preparatele concentrate este de cele mai multe ori mult mai scăzut față de alternativele alopate și alte produse  farmaceutice.

Beneficiile tratamentelor naturiste nu se opresc aici, un alt avantaj major este pot fi luate fară prescripție medicală. Cu siguranță sfatul medicului este esențial în alegerea celui mai bun remediu natural, însă acesta poate fi achiziționat fară a mai parcurge pașii birocratici specifici. 

Tratamente naturiste - principii de administrare și functionare 

Specialiștii atrag atenția aceste tratamente naturiste sunt eficiente și funcționează perfect dacă starea generală a pacientului este una bună, nu suferă de alte boli asociate sau cronice. În situațiile în care sunt și alte afecțiuni, remediul naturist poate fi folosit adjuvant ce completează un tratament bine stabilit. 

Pentru a fi eficient, trebuie fie cel potrivit. Fiecare plantă medicinală și remediu natural are anumiți compuși și anumite proprietăți, și acestea trebuie bine cunoscute înainte de începerea oricărei recuperări. Utilizate greșit tratamentele naturiste nu sunt eficiente și nu își ating scopul. Ca și în cazul medicamentelor farmaceutice și acestea trebuie folosite corect și asociate cu o dietă echilibrată. Spre exemplu o boală diareică poate fi tratată cu decocturi obținute din frunze mărunțite de mentă și smochin, însă pentru acestea   fie eficiente se impune și regim alimentar strict.

Medicii atrag atenția remediile naturiste își fac treaba, foarte bine, câtă vreme este respectată schema de tratament. În anumite afecțiuni se impun curele lungi, altele trebuie realizate pe termen scurt, anumite tratamente trebuie luate înainte de masă însă sunt și plante care trebuie consumate doar după masă pentru a-și dezvălui proprietățile benefice.

beneficii tratamente antivirale cu plante medicinale

Tratamente antivirale - limite și contraindicații

Studiile realizate de specialiștii americani au scos la iveală astfel de tratamente naturiste sunt extrem de eficiente, în special când vine vorba de combaterea unor infecții sezoniere, a unor boli de piele, reglarea colesterolului și a tensiunii arteriale. Remedii naturiste eficiente sunt și pentru tratarea infecțiilor urinare, detoxifierea ficatului, îmbunătățirea funcției circulatorii, a digestiei și a tranzitului intestinal, o serie de plante susțin buna funcționarea și fortifierea sistemului imunitar, altele cresc secreția producției de lapte la mame, unele au efecte tonice și îmbunătățesc memoria, atenția și funcțiile cognitive. 

Cu ajutorul lor se pot trata numeroase boli și afecțiuni, însă și acestea au limite. Sunt anumite boli care nu pot fi tratate cu remedii naturiste, ci impun utilizarea substanțelor alopate specializate. În acest context informarea este secretul menținerii sănătății! Discuțiile cu medicul curant legate de schema de tratament aplicată sunt imperative.

Ca și în cazul tratamentelor tradiționale și în cazul celor naturiste există o serie de contraindicații. Anumite plante nu trebuie utilizate sub nicio formă de femeile însărcinate pentru pot produce contracții și pot declanșă travaliul. Altele nu trebuie recomandate persoanelor care suferă de ciroză hepatică. Sunt și plante medicinale care determină fluctuații ale tensiunii arteriale, deci pacienți hiper și hipo tensivi trebuie folosească tratamente naturiste doar sub stricta supraveghere. 

Alte aspecte care nu trebuie ignorate când vine vorba de tratamente naturiste sunt alergiile. Trebuie se cunoască istoricul alergic al pacientului înainte de începerea oricărui tratament. În cazuri restrânse, tratamentele naturiste pot produce alergii cutanate sau respiratorii.

Pentru ca eficiența leacurilor naturale fie maximă și rezultatele cele dorite este imperativ ca orice pacient se informeze corect înainte de a începe orice schemă de tratament. 

Tratamente naturiste care nu trebuie să lipsească din trusa de sănătate

Conform specialiștilor există o serie de plante medicinale care trebuie să fie la îndemâna oricui. Acestea pot trata cele mai frecvente afecțiuni, încă de la primele simptome. Iată care sunt acestea: 

 • diaree: mentă, frunze de smochin
 • constipație: senna, crusin, mușețel
 • balonare: mușețel
 • infecții urinare: merișor
 • afecțiuni digestive: ghimbir, scorțisoară
 • diuretice: soc, matase de porumb, urzică
 • întărire sistem imunitar: echinacea, cătină
 • infecții bacteriene și virale: usturoi, frunze de zmeură, miere de manuka
 • detoxifiant: ceai verde, păpădie, gălbenele, brusture, mesteacăn, anghinare
 • insomnie: lavandă, valeriană
 • tonic nervos: salvie, roiniță, gango bilobat, busuioc
 • răceală și gripă: eucalipt, lumânărică, patlagină, isop, licheni de piatră, tei, pin

Acestea sunt doar câteva dintre plantele cu efecte benefice asupra organismului, însă nu sunt singurele care pot fi utilizate sub formă de ceai, capsule, tinctură sau pulbere. Natura continuă să fie darnică cu omul este bine să o prețuim!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri