facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-08-16
Vizualizari: 745
Comentarii: 0
Totul despre acnee: de ce apare și cum poți scăpa de ea, cu remedii naturiste

Coșuri, puncte negre, față lucioasă, cicatrici... toate sunt date de acnee, o afecțiune inflamatorie a pielii, care afectează persoane de toate vârstele. Nu este periculoasă, ci doar neplăcută, afectând calitatea vieții. Pentru a scăpa de ea, e necesar să iei o serie de măsuri, de la remedii cu uz intern și extern până la mici schimbări în alimentație și în rutina ta de îngrijire zilnică.

 

Ce este acneea

Este o afecțiune cronică a pielii, caracterizată prin apariția de leziuni inflamatorii și neinflamatorii la nivelul feței, gâtului, spatelui și pieptului. Apare atunci când foliculii de păr se înfundă cu sebum (grăsime produsă de glandele sebacee) și de celule moarte ale pielii, ceea ce duce la formarea de comedoane (puncte albe și negre), pustule, noduli și chisturi. În funcție de severitate, acneea poate fi ușoară, moderată sau severă.

Această problemă a pielii poate să apară la orice vârstă, de la primele patru săptămâni de viață până la maturitate. Cea mai comună și frecventă este acneea care debutează la pubertate și se ameliorează în jurul vârstei de 18-20 ani. Conform estimărilor, 80-85% din tineri au acnee în diferite stadii, iar cauza o reprezintă modificările hormonale și ...alimentația. Tot ele stau la baza acneei care afectează adulții de 25-40 de ani, în special femeile.

Cauzele acneei

  •        De ce unii suferă de acnee ani în șir, iar alții au o piele curată ca de bebeluși? În primul rând vorbim despre o predispoziție genetică, responsabilă de o hipersecreție de sebum și de un dezechilibru al florei normale a pielii. Tenul gras este mai predispus la acnee.
  •        Anumite medicamente, stresul, disfuncțiile hormonale sunt alți factori care duc la apariția coșurilor.
  •        Alimentația este și ea importantă. Carbohidrații și dulciurile rafinate, lactatele în exces, mâncărurile grase, procesate încarcă limfa și cresc producția de sebum.
  •        Nu în ultimul rând, îngrijirea necorespunzătoare a pielii, folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru nevoile pielii sunt o altă cauză a acneei.

Astfel, predispuși la acnee sunt adolescenții, femeile, în anumite momente ale vieții, persoanele cu piele grasă sau cele cu istoric de acnee în familie.

Cum poți scăpa de coșuri

Primul pas este o vizită la medicul dermatolog, care va identifica tipul de piele și cauzele afecțiunii. Tratamentul pentru acnee trebuie personalizat. În general, acesta poate implica schimbarea produselor cosmetice și a ritualului de îngrijire, proceduri dermatologice (peelinguri, terapie cu laser), contraceptive orale pentru reglarea hormonilor, precum și folosirea unor remedii de uz intern și extern care scad producția de sebum și susțin sănătatea pielii.

Remedii naturiste pentru acneeintretine sanatatea pielii si a ficatului

  1.      Capsule cu pulbere din plante medicinale carbonizate. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau cenușa plantelor carbonizate pentru a trata o mulțime de probleme de sănătate, dar și pentru a-și fortifica organismul. În acnee, cele mai potrivite plante medicinale sunt crenguțele de viță de vie, semințele de struguri, rostopasca, rizomi de ștevia stânelor, sâmburii de măslin. Fares le-a folosit în cadrul capsulelor Acneprotect Rumex Carbo, un complex mineralizant de origine vegetală, special creat pentru sănătatea pielii și a ficatului. Se administrează timp de 1-3 luni și ameliorează acneea în proporție de 70-80%, în funcție de severitatea acesteia.
  2.      Ceai care curăță sângele. Alte plante medicinale, consumate sub formă de ceai (păpădia, sânzienele, brusturele, coada șoricelului, fumariţă), stimulează detoxifierea sângelui și a limfei, prin eliminarea toxinelor pe cale renală și prin transpirație. Acest lucru e benefic pentru sănătatea pielii, ameliorând acneea.
  3.      Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare. Aplicat local, poate ajuta la reducerea inflamației și a bacteriilor.
  4.      Gelul de aloe vera este și el un bun antiinflamator natural, care ajută la calmarea pielii, prevenirea cicatricilor.
  5.      Mierea are efect antibacterian și poate fi folosită în cadrul măștilor. Spre exemplu, o poți combina cu măr ras, cu scorțișoară măcinată sau cu bicarbonat de sodiu. Se formează o pastă care se aplică pe față și se lasă să acționeze 10 minute.
  6.      Ceaiul verde, aplicat sub formă de comprese sau consumat sub formă de infuzie, poate reduce inflamația și producția de sebum datorită proprietăților sale astringente și antioxidante.
  7.      Suplimente cu vitamine și minerale. La recomandarea medicului, mai poți lua vitamina A (retinoizii din compoziție contribuie la reglarea producției de sebum), vitamina E (un puternic antioxidant care protejează pielea de stresul oxidativ și o ajută să se regenereze), zinc, seleniu (au proprietăți antiinflamatoare și reglează producția de sebum)

Îngrijirea de zi cu zi

Este și ea extrem de importantă. Ritualul de dimineață și de seară implică demachiat, spălat cu gel de curățare pentru piele acneică, apoi aplicat o cremă de îngrijire specială pentru nevoile tenului. Pe timpul zilei, crema cu SPF 50 este absolut necesară, indiferent de anotimp.

Un lucru pe care NU trebuie să-l faci este să-ți storci coșurile. Este principala cauză a cicatricilor – locul se suprainfectează, microbii se împrăștie în jur, apar alte coșuri.

De asemenea, nu te spăla excesiv cu săpun, pentru că vei sensibiliza și mai mult pielea, renunță la produsele cosmetice care conțin uleiuri sau alte ingrediente care blochează porii, evită să pui mâinile murdare pe față, dezinfectează-ți frecvent telefonul mobil, care este o sursă de microbi. 

Mici schimbări în stilul de viață

Ai grijă la alimentație, încearcă să ai o dietă bazată pe fructe și legume proaspete, renunță la zahăr, lactate grase, făinoase, la fumat, la alcool, sucuri acidulate, hidratează-te suficient și bea multe ceaiuri medicinale din plante bogate în antioxidanți.

Fă sport, pentru că susține circulația sângelui, oxigenarea celulelor, drenarea limfei. Iar dacă treci printr-o perioadă stresantă, caută să iei măsuri, căci și stresul predispune la acnee sau o agravează.

 

Recomandările de mai sus sunt generale și universal valabile în acnee. Trebuie adaptate nevoilor pielii și personalizate doar produsele dermatocosmetice și ritualul de îngrijire a pielii. Iar pentru asta va trebui să te adresezi medicului dermatolog.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri