facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-10
Vizualizari: 635
Comentarii: 0
Tot mai mulți oameni preferă tratamentele naturale

Ne-am tratat cu ce ne-a oferit natura timp de sute de mii de ani, medicina a făcut un progres revoluționar când a descoperit și creat pastile care salvează vieți, în continuare ne bazăm pe ele, dar când se poate, tot mai mulți oameni preferă să apeleze la remediile naturale pe bază de plante. Ne confirmă acest lucru un farmacist din Constanța, care a observat trendul și schimbările din ultimii ani.

Anca Maria Mincă are 39 de ani și de 15 ani lucrează în farmacie. De doi ani este la Green Farm (str. Făgetului, nr. 165), o farmacie care, așa cum îi spune și numele, este mai mult „verde”. „Peste jumătate dintre produsele pe care le avem sunt pe bază de plante, cred că un procent de până la 70% este ocupat de zona naturistă. Este o proporție inversă față de alte farmacii. Oamenii vin special pentru acest tip de remedii”, explică ea. Întrebată din ce „zonă” le recomandă oamenilor atunci când aceștia vin cu o problemă de sănătate, Anca recunoaște că doar remediile din plante se pot elibera fără prescripție medicală deoarece cu ele „mergi la sigur, nu au efecte adverse”. „Pentru o răceală, o problemă ușoară, automat recomandăm ceaiuri, siropuri pentru gât, comprimate de supt și capsule cu uleiuri esențiale. În cazul unei afecțiuni cronice, mai grave, e nevoie de o consultație de specialitate. Nu le putem crea noi oamenilor scheme de tratament în care să combinăm naturist cu alopat, doar suplimentăm cu remedii din plante tratamentul clasic de pe rețeta dată de medic. Dar pacienții oricum caută produse naturale, au încredere în ele și doar cu ele se tratează”, mai spune Anca Maria Mincă.

Și ea a început să le descopere mai bine de când lucrează aici, să le folosească și să se convingă de faptul că într-adevăr funcționează. „Pe lângă teoria învățată la cursurile de Farmacognozie, pe lângă experiența proprie, pe mine m-a convins feedback-ul pacienților care se întorceau să-mi spună cât de bine a funcționat un remediu sau altul. Și familia mea numai cu plante se tratează la nevoie. Celor două fetițe ale mele le dau vitamina C naturală și Bebe Biosept, eu apelez la Biomicin urinar, la Biosept, la produsele din gama Hapciu, pun uleiuri esențiale în lampa de aromaterapie, iar ceaiuri beau de fructe de pădure, digestive, de mușețel, de tei... în funcție de poftă și de nevoie”. E conștientă că aceste remedii din plante nu își fac efectul atât de rapid ca un medicament de sinteză, că e nevoie de răbdare, de încredere, de administrare mai îndelungată. Asta le spune și pacienților ei. Însă plantele niciodată nu au dezamăgit-o. În continuare le descoperă, învață și are surprize plăcute din partea lor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri