facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-02-17
Vizualizari: 626
Comentarii: 0
Tot ce trebuie să știi despre suflatul nasului

Suflatul nasului – un gest banal pe care îl fac din instinct și copiii de grădiniță. Mare lucru, ai putea spune. Dar, când ești răcit, totul devine un chin. Buzunarele îți sunt mereu pline de șervețele, nasul ți se înroșește și se irită, respiri greu, pe gură (ceea ce duce la uscarea și sensibilizarea gâtului), nu poți dormi bine noaptea. Din acest moment, sfaturile noastre îți vor prinde bine.ceai la punga

Rinoreea, în termeni medicali, reprezintă scurgerea de mucus în exces şi este cauzată, printre altele, de infecţii virale sau bacteriene (sinuzită, răceală, gripă). Nu scapă nimeni de ea când e răcit. Problema se „atacă” de pe mai multe fronturi. În primul rând trebuie să te hidratezi, să bei multe ceaiuri calde care fluidizează mucusul și-l fac mai ușor de eliminat. Infuziile de mentă, ciuboțica cucului, eucalipt, cimbrișor, busuioc, ghimbir ajută la desfundarea nasului. Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci îl reprezintă inhalațiile cu aburi. Pune circa doi litri de apă într-un vas, pe foc, şi adaugă 5-10 picături de ulei esențial din plante puternic aromate (mentă, cimbru, eucalipt, lavandă). Dă vasul de-o parte, acoperă-ţi capul cu un prosop şi încearcă să respiri doar pe nas, timp de 10 - 15 minute. Mai poți face inhalații cu ceai de mușețel, plantă cu efect dezinfectant, calmant, antiinflamator, emolient.

Şi în cameră e bine să foloseşti un umidificator.  Secreţiile trebuie menţinute cât mai fluide pentru a evita complicaţiile (otite, sinuzitele, spre exemplu). Prepară-ți în casă picăturile de nas. Decât să cumperi de la farmacie tot felul de spray-uri nazale şi picături care pot da dependenţă în timp, mai sănătos este să-ţi prepari singur o soluţie formată dintr-o cană de apă fiartă şi răcită, amestecată cu o jumătate de linguriţă de sare de mare. Pune-ţi câte o picătură sau două în fiecare nară, atunci când simţi nevoia.

Când ai nasul înfundat, nu te chinui să-l sufli. Unii medici ORL-iști spun că nasul înfundat este cauza inflamării vaselor de sânge din căile respiratorii, iar dacă forţezi suflarea, creezi şi mai multă presiune, putând răspândi infecţia spre sinusuri. Trebuie să fluidizezi secrețiile înainte.  Nu în ultimul rând, e foarte important şi CUM îţi sufli nasul. Aruncă şerveţelul după ce l-ai folosit, el adunând adevărate colonii de germeni (din acest motiv nu sunt recomandate batistele, pe care le folosești de mai multe ori până să le speli). Suflă pe rând câte o nară, ţinând-o pe cealaltă apăsată şi, dacă te ustură pielea din jurul nasului, de la atâta şters, aplică o cremă emolientă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri