facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-08-21
Vizualizari: 5137
Comentarii: 0
Topul plantelor cu proprietăți diuretice

Atunci când suferi de afecțiuni renale, urinare, ale prostatei, când ai retenție de apă sau când ești la cură de slăbire și vrei să faci o detoxifiere a organismului, plantele medicinale cu efect diuretic îți sunt de mare ajutor. Ele favorizează eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor, a bacteriilor din vezica urinară. Consumându-le sub formă de ceai, 3-4 căni pe zi, previi și tratezi infecții urinare, hidratezi organismul, pielea ta va căpăta alt tonul, iar cântarul poate arăta cu câteva kilograme mai puțin. Iată un top al celor mai bune plante medicinale!

Codițele de cireșe

Sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste cu efect diuretic, antiinflamator și astringent. Tratează cu succes infecțiile urinare, litiaza renală și retenția de apă.

Păpădia

Susține detoxifierea organismului prin efectul său diuretic, depurativ, este foarte bună pentru ficat și pentru buna funcționare a digestiei.

Urzica

Ceaiul din această plantă este și el detoxifiant, astringent și tonic, grație conținutului bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la buna funcționare a ficatului, rinichilor și tractului urinar în general.

Socul

E un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, ajută la eliminarea apei din țesuturi și, odată cu ea, a toxinelor din organism. În plus, crește termogeneza și taie senzația de foame, îmbunătățește aspectul pielii și reduce celulita.

Frunzele de merișor

Conțin o substanță numită arbutină, care le conferă proprietăți diuretice și antiseptice. Consumul a doar două căni de ceai pe zi te ajută să scapi de pietrele la rinichi sau de efectele neplăcute ale cistitei.

Mătasea de porumb

Este o excelentă sursă de vitamine (C, E, B6, K), de potasiu și de calciu, având remarcabile efecte diuretice, antiinflamatoare, laxative. Se folosește cu succes în infecții și inflamații ale căilor urinare (cistită uretrită, nefrită), litiază renală, dar și în afecțiuni biliare și obezitate.

Ghimpele

Ceaiul din partea superioară a acestei plante are un efect liniștitor asupra aparatului urinar, este antiinflamator, dezinfectant, cicatrizant. Poate trata cistita, microlitiaza urinară, prostatita și hipertrofia de prostată.

Coada calului

Şi el are efect diuretic, cicatrizant, remineralizant, fiind recomandat în special celor care vor să evite sau să trateze problemele renale. Susţine funcţia excretorie a rinichilor şi urinarea normală.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri