×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Topul plantelor care tratează afecțiunile digestive

Sfaturi Practice

Fie că vorbim despre gaze, dureri de burtă, constipație, diaree, natura are întotdeauna câte un leac pentru fiecare. Iată care este cel mai bun, cel mai rapid.

Menta este considerată „regina” afecțiunilor digestive. Încă din antichitate era apreciată pentru puterea ei de a trata indigestia, diareea, gazele și balonarea, crampele abdominale, dar și greața și stările de vomă. Pe lângă toate aceste afecțiuni digestive în care e expertă, menta mai este folosită în caz de răceli, dureri de cap, respirație urât mirositoare. O plantă-minune sub toate formele sale: ceai, ulei esențial, tinctură sau pulbere.

Mușețelul și gălbenelele sunt cele mai bune prietene ale stomacului afectat de ulcer, gastrită, reflux acid. Cu efectul lor cicatrizant, calmant, emolient, antiinflamator, ele funcționează ca un pansament și grăbesc vindecarea. Consumă-le sub formă de ceai călduț.

Cei care au probleme cu bila ar trebui să bea ceai de cicoare. Susține funcțiile hepatice și biliare, stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale și contribuie la obținerea confortului digestiv.

Busuiocul și roinița sunt printre cele mai bune leacuri în afecțiunile stomacului și intestinelor. Ajută la îndepărtarea gazelor, stimulează secreția și eliminarea bilei, secreția sucurilor gastro-intestinale, taie greața. Acestea sunt bune în tot ce înseamnă balonare, gastrite, indigestie.

Nu putem uita ghimbirul. Sub formă de ceai, sau în stare crudă, ras și adăugat în apă, aromatul ghimbir taie greața, stimulează digestia, reduce gazele și balonarea, calmează arsurile gastrice.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.