facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-08-13
Vizualizari: 660
Comentarii: 0
Topul plantelor care îți întăresc organismul

Plantele indicate în caz de răceală și gripă au nu doar efect antiviral, eficient împotriva infecției, dar au și proprietăți benefice pentru sistemul imunitar. Se folosesc sub formă de ceai, capsule, sau în stare proaspătă, atât pentru scurtarea perioadei de convalescență, cât și preventiv, pentru întărirea organismului.

tinctura

Echinacea

Această plantă medicinală este printre cele mai indicate atunci când vorbim despre întărirea imunității. S-a demonstrat că ea

stimulează producerea de celule albe, care au rolul de a apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Are efect antiviral, antiinflamator, antibacterian, împiedicând  virusurile și bacteriile să penetreze celulele sănătoase, tratează infecţiile respiratorii, urinare, genitale, herpesul şi, în acelaşi timp, stimulează imunitatea. Se găseşte sub formă de ceai de echinacea, tinctură, capsule sau tablete. Specialiştii recomadă consumarea ei în cure de 6 – 8 săptămâni.

Fructul de noni

Are efect asupra imunității prin stimularea limfocitelor T și a macrofagelor. Cercetările au dovedit că are multiple proprietăți: antiinflamatorii, antibacteriene, antifebrile, antifungice, antivirale, antialergice, hipoglicemiante, antidepresive, antitumorale, de reducere a colesterolului etc. În concluzie, e considerat aproape un panaceu.

Rădăcina de astragalus

Această plantă originală din Mongolia și din unele părți ale Chinei e folosită de mii de ani în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale antioxidante și hepatoprotectoare. Stimulează imunitatea, combate infecțiile virale, revitalizează organismul lipsit de energie, crește rezistența la frig și are efect antihipertensiv.

Usturoiul

Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Poate învinge germeni pe care penicilina nu îi poate distruge, este util în infecțiile respiratorii, răceli și viroze, are efect și împotriva streptococilor care cauzează ulcerații și furuncule, ajută la detoxifierea organismului și întărește imunitatea.

Gheara-mâței

Este o liană cățărătoare bogată în antioxidanți, originară din pădurile tropicale amazoniene. I se mai spune „iarba miraculoasă” datorită proprietăților ei imunostimulatoare, antiinflamatoare, tonice generale. Are efecte antibacteriene și antivirale, tratează sindromul de oboseală cronică, diareea, afecțiunile inflamatorii (ulcer, artrită, reumatism, afecțiuni cutanate sau ale tractului genito-urinar etc.).

Ciupercile medicinale

E bine să fie incluse în toate curele de imunizare pentru că sunt cu adevărat senzaționale. Shiitake stimulează șase tipuri de celule ale sistemului imunitar, capabile să înfrângă orice boală infecțioasă sau tumorală; Maitake e o altă ciupercă medicinală cu proprietăți imunostimulatoare și antioxidante, iar Cordyceps ajută la refacerea organismului aflat în convalescență, sporește rezistența fizică și crește imunitatea.

Socul

Este antiseptic, expectorant și combate uscăciunea mucoaselor. Ceaiurile de tei băute în răceală luptă împotriva virusurilor, ajută la scăderea febrei și revigorează organismul slăbit.

Ghimbirul

Încălzește organismul, curăță sistemul limfatic și reduce acumularea de toxine, ajută digestia și scade inflamațiile. Se poate consuma proaspăt, în limonade.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri