facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-08-31
Vizualizari: 7901
Comentarii: 0
Top 10 remedii naturiste cu efect laxativ

Dieta săracă în fibre și bogată în alimente procesate, hidratarea insuficientă, sedentarismul, dar și stresul sunt principalele cauze ale constipației. Ce înseamnă cu adevărat să fii constipat? Poți considera că ai această problemă dacă suferi mereu de balonare, disconfort abdominal și elimini scaune tari la intervale de 2-3 zile. În acest caz, apelează la „farmacia naturii”. Ai la dispoziție o mulțime de remedii pe bază de plante medicinale, fructe și legume care pot face minuni.

Frunzele de senna. Sunt considerate printre cele mai eficiente laxative naturale. Ceaiurile care conțin frunze de senna stimulează peristaltismul intestinal, având efect sigur în constipația acută și cronică. Efectul se instalează la 8-10 ore de la ingerare.scoarta de crusin

Scoarța de crușin. Contribuie și ea la reducerea consistenței scaunelor și la funcționarea fluentă a intestinului. Pe lângă efectul laxativ-purgativ, ceaiul din scoarță de crușin stimulează secreția și eliminarea bilei. Se bea câte o cană seara, înainte de culcare. Dimineața apar rezultatele.

Socul. E un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, fiind recomandat inclusiv în curele de slăbire. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Tărâţele de psyllium sunt cele mai cunoscute suplimente din fibre. Se pot consuma dimineața, la micul dejun, adăugate în iaurt sau în laptele cu cereale. Pentru a-şi face efectul, aceste fibre trebuie să absoarbă multă apă, aşa că asigură-te că bei suficient tot parcursul zilei.

Semințele de in au și ele un aport important de fibre. Măcinate sau lăsate la înmuiat peste noapte, ele formează un strat protector pe suprafaţa mucoasei gastro-intestinale, graţie conţinutului bogat de mucilagii.

Anumite fructe. Smochinele, prunele, perele, strugurii și papaya sunt fructele cu cel mai puternic efect laxativ. Consumă-le pe post de gustare, niciodată ca desert, asociate cu alte alimente grele.

Aloe vera. Este cel mai vechi și popular remediu natural, cu efecte uimitoare și în caz de constipație.

Legumele. Spanacul proaspăt, consumat în salate sau sub formă de suc, curăță tractul intestinal și previne constipația. Morcovii conțin o substanță numită pectină, care stimulează mișcarea intestinelor. Varza, conopida și broccoli acționează și ele ca laxative naturale, datorită conținutului ridicat de fibre.

Acizii grași omega-3 e bine să se regăsească în dieta ta deoarece aceștia ajută la lubrifierea intestinelor, astfel încât tranzitul intestinal să se desfășoare cu mai multă ușurință. Se găsesc în ulei de pește, semințe de in, nuci, alune etc.

Uleiul de ricin este și el un purgativ eficient, fără efecte adverse. Se administrează o lingură de ulei cu puțină pâine, iar efectele apar după doar două ore.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri