facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-10-09
Vizualizari: 649
Comentarii: 0
Top 10 plante medicinale care îți întăresc imunitatea

Prevenția este mama înțelepciunii, spune un proverb românesc. Se aplică în special în sănătate și constă într-un set de măsuri luate pentru a preveni anumite afecțiuni. Întărirea imunității este cea mai sigură, mai corectă și mai ieftină metodă de a te feri de boli. Cum poți să-ți întărești imunitatea? Printr-un stil de viață sănătos și cu mici ajutoare din natură. Am alcătuit un top al celor mai bune 10 remedii naturiste care întăresc imunitatea. Încearcă-le și tu!

Răceala și gripa sunt cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului rece. Vara, în schimb, avem infecțiile urinare, herpesul, otitele. Primăvara și toamna - alergiile, asteniile. Toate sunt chinuitoare, afectează calitatea vieții și te obligă să scoți bani grei din buzunar pentru tratarea lor. Mult mai ieftin este să le previi. Și poți face asta întărindu-ți corpul, imunitatea.

Remediile naturiste pentru întărirea imunității sunt siropuri, ceaiuri, capsule și tincturi pe bază de plante medicinale, combinate cu produse ale stupului (miere, propolis) și cu vitamine (C, D) din surse naturale. Se administrează în cure de 6-8 săptămâni sau mai mult și, fiind extrem de sănătoase, pot fi date în siguranță și copiilor.

 

Cele mai bune 10 plante care întăresc imunitatea

Îți prezentăm mai jos un top al celor mai bune plante medicinale la care poți apela. Pe majoritatea le-am folosit în cadrul mai multor tipuri de remedii naturiste pentru imunitate, precum siropul Imunitate sau capsulele Imunitate Forte.

1.    Echinacea

Este considerată „regina imunității”. Cercetările au arătat că această plantă medicinală are puterea de a stimula producerea de leucocite, sau globule albe, care au rolul de a apăra organismul de agenții patogeni. Echinacea are proprietăți antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare. Chiar dacă e bine să o consumi preventiv, pentru construirea imunității poți apela la ea și când boala s-a instalat, pentru a scurta perioada de convalescență. Este folosită în rețete de ceaiuri, siropuri, tincturi și capsule care tratează infecții respiratorii, urinare, genitale.

2.    Fructele de pădure

Cătina, măceșele, afinele, merișoarele, aronia sunt adevărate bombe de vitamina C și antioxidanți. Poți să-ți faci din ele siropuri sau cocktailuri cu miere și lămâie. De asemenea, poți să ții o cură în care dimineața, pe stomacul gol, iei o lingură de fructe de pădure și miere.

3.    Usturoiul

Este un remediu din bătrâni pentru întărirea imunității. Combate infecțiile respiratorii, herpesul, otita, inclusiv infecțiile cutanate. Studiile au arătat că usturoiul are afect asupra streptococilor care cauzează ulcerații și furuncule. De asemenea, poate distruge paraziții interni, dar și Helicobacter Pylori, o bacterie care se dezvoltă în stomac. E plin de vitamine, de minerale, fiind un adevărat medicament în răceală și gripă. Pentru a-și face efectul imunostimulator, nu e suficient să mănânci 2-3 căței de usturoi o dată la câteva zile sau când îți aduci aminte. Trebuie luat zilnic, în timpul meselor de prânz și seară.

4.    Ceapa

Este și ea unul dintre cele mai utilizate remedii populare care te apără de boli. O poți folosi crudă sau gătită. Ceapa roșie conține quercetină - o substanță cu rol imunostimulator, antioxidant, antiinflamator, antiviral și antialergic.

5.    Astragalus

Iată o altă plantă medicinală care întărește imunitatea! Astragalusul crește numărul de globule albe și nivelurile serice de IgG și IgM, protejează celulele de stresul oxidativ, datorită antioxidanților conținuți, este un bun antiinflamator și imunostimulator.

6.    Turmericul

Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, antivirale și antibacteriene, fiind un remediu naturist folosit în răceală. Se poate consuma și preventiv, nu doar atunci când suntem bolnavi, deoarece conține curcumină, un compus care stimulează producția de limfotice T și de celule NK („natural killer”), responsabile cu apărarea organismului împotriva infecțiilor.

7.    Ghimbirul

E un condiment celebru pentru capacitatea lui de a elimina germenii patogeni din organism și de a întări imunitatea. În plus, la cei cu răceală și gripă, descongestionează căile respiratorii, reduce inflamațiile, ușurează expectorația.

8.    Fructele de soc

Sunt bogate în antioxidanti, vitaminele C, B și A, în minerale precum potasiu, fier, fosfor și cupru. Au proprietăți imunostimulatoare, antivirale, detoxifiante, eficiente în caz de răceală și gripă. Fructele de soc au fost remediul utilizat în timpul epidemiei de gripă din Panama, în anul 1995. Le poți găsi în siropul Imunitate de la Fares.

9.    Gheara mâței

În termeni științifici „uncaria tomentosa”, ghiara mâței este o liană cățărătoare, bogată în antioxidanți, originară din pădurile tropicale amazoniene. E considerată o „iarbă miraculoasă”, datorită proprietăților ei imunostimulatoare, antiinflamatoare, tonice generale.

10.   Ciupercile medicinale

Shiitake, maitake, enokitake sau cordyceps sunt cele mai cunoscute ciuperci medicinale, utilizate în cadrul remediilor naturiste pentru întărirea imunității. Sunt bogate în antioxidanți, stimulează sistemulajuta la cresterea imunitatii imunitar, tonifică organismul. Fitoterapeuții Fares le-au combinat în cadrul capsulelor Imunitate cu 7 ciuperci.

 

Aceste remedii pentru întărirea imunității e bine să le iei în doze regulate, conform prospectelor: mai bine puțin și des decât pe sărite și în doze mari. Persoanelor alergice li se recomandă prudență în administrarea remediilor imunostimulatoare. Singurele produse inofensive, care au, în plus, efecte antialergice și antihistaminice, sunt ciupercile medicinale.

Femeile însărcinate și mămicile care alăptează își pot întări imunitatea cu echinacea, turmeric și ghimbir, în cure de 2-3 săptămâni.

Copiilor cu vârsta de peste un an poți să le dai siropuri din plante, gata preparate de specialiști, ceaiuri de echinacea, precum și produse ale stupului, fructe și sucuri proaspete de fructe, multe verdețuri și legume (sfeclă roșie, morcov, spanac).

Întărirea imunității cu plante medicinale și remedii naturiste din plante e bine să se facă înaintea sezonului rece, când deja apar epidemiile de viroze respiratorii. În paralel, mănâncă sănătos, echilibrat, variat, odihnește-te cât poți de mult, fă sport, gestionează-ți stresul. Și continuă aceste obiceiuri bune mult timp de acum înainte! Dacă îți devin stil de viață, sistemul tău imunitar va funcționa în permanență bine, iar tu vei fi ferit de boli.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri