facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-05
Vizualizari: 1084
Comentarii: 0
Top 10 ceaiuri de băut când ai gripă

E neapărat necesar să te hidratezi mai mult în această perioadă. Corpul pierde lichide prin transpirație, care trebuie înlocuite. În felul acesta, se elimină mai repede toxinele din organism. În afară de apă plată, mai poți consuma sucuri de fructe, supe și ceaiuri medicinale. Pe lângă faptul că hidratează, ceaiurile vin cu efectul vindecător al plantelor din care sunt făcute. Unele sunt antivirale, antiinflamatoare, altele calmează gâtul și tusea uscată, altele scad febra sau întăresc imunitatea și ajută organismul să se recupereze mai bine. Băute călduțe, ajută la fluidizarea mucusului și la eliminarea lui, curățând sinusurile și căile respiratorii. Tot ceaiurile din plante medicinale mențin gâtul umed, reducând iritația și calmând tusea. Dacă adaugi în ele și o linguriță de miere, efectul este amplificat, mierea fiind un antibiotic natural cu efect cicatrizant, vindecător. Iată care sunt cele mai benefice în răceală și gripă!

Acestea sunt doar o parte dintre ceaiurile medicinale de băut când ai gripă:

Ceaiul de eucalipt

Conține eucaliptol, o substanță cu proprietăți antiseptice și expectorante, care descongestionează căile respiratorii și desfundă nasul atunci când ești răcit. Ceaiul are efect febrifug, mucolitic, astringent și antiinflamator.

Ceaiul din scoarţă de salcie

Este printre cele mai cunoscute plante care ține loc de aspirină. Potrivit cercetărilor, ea conține saligenină, o substanță care se transformă în organism în acid salicilic, fiind foarte bună pentru scăderea febrei și a durerii de cap date de gripă.

Scaiul vânăt

Se poate spune că este o plantă românească „din popor”. Foarte rar o întâlnim în fitoterapia altor țări. A fost folosită din cele mai vechi timpuri contra tusei convulsive, iar cercetările moderne au demonstrat ceea ce bunicii noștri, în parte, știau: scaiul vânăt e un fluidifiant al secrețiilor bronșice, expectorant și antiseptic, calmant, diuretic, acționează asupra centrului tusei, înlătură spasmele bronșice, e antimicotic și antiinflamator.

Ceaiul de cimbrișor

Această plantă medicinală conține o substanţă care acţionează ca antiseptic și antiviral natural, luptând împotriva virusurilor din căile respiratorii. Este benefic în orice tip de afecțiune a aparatului respirator, inclusiv în pneumonie. În plus, are proprietăți expectorante, ajută la fluidificarea secreţiilor şi la eliminarea mucusului, fiind de ajutor în tusea cu expectorație. Se pot bea 2-3 căni de ceai pe zi.

Ceaiul de cimbru

Are aceleași proprietăți ca și ruda sa mai „sălbatică”, cimbrișorul. Fiind o plantă aromatică, are puterea de a desfunda nasul, vine cu un efect antibacterian, antifungic, antiviral, bronhodilatator, expectorant şi calmant. De asemenea, conține o substanţă care acţionează ca un antiseptic natural, luptând împotriva virusurilor.

Ceaiul de lumânărică

Este celebru pentru vindecarea infecțiilor respiratorii. Are în compoziție substanțe care stimulează înmuierea și eliminarea secrețiilor acumulate în urma infecțiilor bronșice, are proprietăți emoliente, antiinflamatoare, fiind ingredient de bază în prepararea multor siropuri de tuse.

Ceaiul de lemn dulce

Este expert în afecțiunile gâtului. Tusea seacă, iritativă, şi cea cu expectoraţie, durerea în gât, răguşeala, toate se pot trata cu ceai călduţ din rădăcină de lemn dulce sau cu pulbere din această plantă. Remediile sunt emoliente, antiinflamatoare, fluidifică secreţiile şi favorizează expectoraţia. Ceaiul se prepară din trei linguriţe de plantă, lăsată la infuzat pentru 5-10 minute.

Ceaiul de soc

Are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Tratează tusea seacă de diferite etiologii și durerea în gât, datorită efectului său emolient, balsamic, scade febra și ajută la calmarea iritațiilor tractului respirator superior.

Ceaiurile de echinacea și de fructe de pădure (cătină, măceșe, goji, afine, coacăze, merișoare)

Completează tratamentul și se pot bea oricând, după pofta inimii, pentru că întăresc imunitatea și previn recidivele. Sunt bogate în vitamine, minerale, polifenoli, antioxidanți și bioflavonoide care cresc imunitatea și revigorează organismul. Consumate frecvent, pot preveni îmbolnăvirea, dar pot și ajuta la recuperarea mai rapidă.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri