facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-09-24
Vizualizari: 821
Comentarii: 0
Toamna aceasta, profită de cătină! Iată în câte feluri o poți consuma!

Se spune că un bob de cătină conține tot atâta vitamina C cât 6 portocale. Și nu doar atât, zice Fares! Micile bobițe portocalii pe care le vedeți în această perioadă prin toate piețele sunt o adevărată farmacie naturală în care se găsesc o mulțime de vitamine, minerale, antioxidanți, betacaroten, taninuri, enzime, acizi grași esențiali și flavonoide. Astfel, cătina este în topul plantelor care întăresc imunitatea.

Ai toate motivele să consumi și să-ți faci provizii de cătină în această perioadă. Miraculoasele fructe care se culeg toamna au efect tonic general, depurativ, antiinflamator, citoprotector, imunostimulent. Tratează cu succes un spectru larg de boli, de la anxietate, depresie, anemii, până la afecţiuni ale splinei, probleme hormonale la bărbaţi şi la femei, hepatită, pneumonie, gripă, diaree, ulcer, gingivite. Bogate în vitamina C, ele cresc imunitatea și, consumate cu regularitate, vor crea în jurul tău un adevărat scut împotriva răcelilor de sezon. Mulți se strâmbă automat numai la gândul gustului lor acru-amărui, dar, evident, nu trebuie să le mănânci ca atare. Din cătină se poate face ceai, sirop, ulei, tinctură sau se poate combina cu miere, iar toate aceste preparate sunt foate gustoase și aromate. Câteva înghițituri luate dimineața, pe stomacul gol, în cure de 1-2 luni, fac minuni.

Proaspătă, sub formă de suc sau amestecată cu miere

După ce ai cules sau ai cumpărat cătina proaspătă, curăț-o și spal-o bine în mai multe ape, scurge-o, apoi o poți pune la borcan, în miere. Rezistă la frigider câteva săptămâni. O altă variantă este să o pui în blender, să strecori sucul rezultat, pe care să-l îndulcești apoi cu miere, după gust. Și acesta se păstrează mai bine de o săptămână la frigider. Din el se consumă câteva lingurițe, în prima parte a zilei, sau se diluează cu apă și se bea ca pe un suc. Este delicios, revigorant. Pentru a te bucura și peste iarnă de aceste bunătăți, păstrează cătina în punguțe, la congelator. Când ai nevoie, scoți și amesteci cu miere.

Ceaiul de cătină

Fructele de cătină se mai pot usca și folosi sub formă de ceai. Este cea mai bună licoare în zilele reci de toamnă și de iarnă. Ceaiul păstrează toți nutrienții din fructe, e vitaminizant, remineralizant şi creşte rezistenţa organismului.

Uleiul de cătinăcreste rezistenta organismului

Este un tonic general, imunostimulator, antioxidant, antiinflamator şi cicatrizant. Se foloseşte intern, 15 picături de 2-3 ori pe zi, fiind recomandat în ulcer, afecțiuni hepatice, anemii, astenie sau afecțiuni oculare. Uleiul se folosește și extern, în cosmetică, unde stimulează producţia de colagen, îţi protejează pielea de gerul din timpul iernii, precum şi de razele nocive ale soarelui, vara, tratează răni, arsuri.

Tinctura

Se prepară din pulbere sau din fructele zdrobite, ţinute la macerat, în alcool. Extern, se aplică pe răni, ca cicatrizant. Intern, într-o cură pentru întărirea imunităţii, se consumă două linguriţe dimineaţa şi două seara, amestecate cu miere.

Pulbere

În magazinele naturiste găsești tot felul de capsule sau comprimate masticabile ce conțin cătină, care au rol de întărire a imunității, au efect tonic, fiind utile în perioade de convalescență și de oboseală.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri