Remediile naturale pentru întărirea imunității sunt benefice deoarece favorizează menținerea stării de sănătate sau recuperarea mai rapidă după boală. Ajută organismul să se lupte cu succes împotrivă agresiunilor microbiene. Așadar, este recomandat să ne întărim imunitatea care să șuștină apărarea corpului. Așadar, iată câteva variante de tratamente naturiste pentru imunitate și beneficiile lor:
Cura cu ceaiuri pentru creșterea imunității
Ceaiurile, pe lângă hidratarea atât de importanta pentru organism, în funcție de planta medicinala utilizata sau de combinația de plante din rețetă lor pot contribui la creșterea imunității. Plantele medicinale recoltate din medii lipsite de poluare, la momentul potrivit fiecărei specii, cultivate sau din flora spontana, au conținutul ideal de substanțe active pentru scopul urmărit. Ele sunt ușor de asimilat și au gust plăcut. Câteva ceaiuri care sunt cunoscute pentru întărirea sistemului imunitar sunt: ceaiul de Echinacea, ceaiul de Măceșe, ceaiul de Cătină. Toate acestea sunt importante pentru calitățile lor și efectele în ceea ce privește apărarea organismului.
Tratamentul cu tincturi
Tincturile sunt forme de preparare a unor plante medicinale. Unele dintre cele mai cunoscute tincturi în ceea ce privește creșterea imunității, sunt: tinctura de Propolis, tinctura de Echinacea. Propolisul este considerat a fi un antibiotic natural, el ajutând în lupta împotrivă bacteriilor. De asemenea are proprietăți antivirale, antiseptice și de creștere a imunității.
Pulberi din plante medicinale
Plantele, florile, anumite părți din copaci sau scoarța lor, pot să fie preparate sub formă de pulbere. Astragalusul, gheară mâței, ciupercile medicinale, reperezinta doar câteva exemple de produse vegetale sub formă de pulberi utilizate în formula unor remedii pentru întărirea sistemului imunitar. Astragalus este folosit în convalescență și întărirea generală a organismului. În medicina tradițională chineza este recomandat în caz de oboseală legată de lipsa poftei de mâncare. Rădăcină de Astragalus este una dintre cele mai puternice plante suport pentru imunitate fiind și un bun adaptogen astfel încât combate stresul, unul dintre factorii care scad imunitatea.
Gheară mâței datorită multiplelor proprietăți, este folosită de mai bine de 2000 de ani în Peru și alte tari din America de Sud; o regăsim acum ami ales în compoziția unor capsule.Este tonică, antibacteriană și antivirală și eficientă prin compoziția ei complexă împotrivă unui număr impresionant de boli.
Tratamentul cu siropuri
Siropurile sunt unele dintre cele mai plăcute forme de a administra tratamentele naturiste. Ele au de obicei gust foarte plăcut, fiind chiar preferatele copiilor. Un exemplu de sirop pentru creșterea imunității poate să fie cel de Șovârv, Echinacea, Eucalipt, Scorțișoară .
Tratamentul cu combinații de diverse plante și fructe care au roluri în întărirea organismului
Tratamentele naturiste pot să fie realizate din combinații din plante medicinale, fructe sau părți florale. De exemplu se pot combina fructele de Măceș cu florile de Portocal și cu planta Echinacea. Se poate adaugă și o linguriță de rădăcină de Ashwagandha în ceaiul sau infuzia realizată din plantele anterior menționate. Astfel, prin puterea combinata a ingredientelor, se obțin rezultatele așteptate.