×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Tensiunea arterială și plantele

Remedii Boli Si Afectiuni

Tensiunea arterială se măsoară în milimetri coloană de mercur şi este considerată normală atunci când valoarea sistolică (sângele este împins de inimă spre corp) este mai mică de 135 mm Hg, iar cea diastolică (sângele revine la inimă) mai mică de 85 mm Hg.

Reducerea valorilor tensiunii arteriale se face prin trei mecanisme combinate:

– hipotensor, prin efect vasodilatator coronarian şi periferic, cardiotonic, calmant, sedativ asupra sistemului nervos simpatic;

– diuretic, prin eliminarea apei în exces;

– hipocolesterolemiant (reducerea nivelului de colesterol din sânge), ştiut fiind riscul pe care îl reprezintă valorile crescute ale colesterolului în apariţia aterosclerozei, accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic.ceai la punga pentru colesterol

Controlul periodic este foarte important, deoarece hipertensiunea se corelează în mod direct cu creşterea riscului de angină pectorală şi infarct miocardic, accident vascular cerebral şi insuficienţă cardiacă congestivă.

Tratamentul de fond al bolnavului hipertensiv poate fi asigurat de medicaţia naturală, cel puţin în primii ani ai evoluţiei bolii. Când nu se mai obţine răspuns terapeutic prin remedii naturiste, se poate asocia medicaţie alopată.

Plantele medicinale acţionează asupra pârghiilor de reglare a tensiunii arteriale, prin mai multe mecanisme: dilatarea arterelor coronariene şi periferice (păducel, saschiu, vâsc, talpa-gâştei, măslin, traista-ciobanului), acţiunea calmantă asupra sistemului nervos vegetativ (păducel, talpa-gâştei, vâsc), acţiunea diuretică, de reducere a volumului circulant vascular prin stimularea eliminării de apă (talpa-gâştei, mesteacăn, troscot, pir, saschiu, sulfină), reducerea valorilor colesterolului şi prevenirea aterosclerozei (saschiu, păducel, măslin, rostopască, păpădie).

Astfel, în hipertensiunea stadiul I (uşoară), cu valori între 140/80 şi 160/100 mm Hg, se poate face tratament naturist cu Capsule Tensiune (1-2 capsule, de trei ori pe zi) care au în compoziţie: vâsc, talpa-gâştei, saschiu, usturoi şi măslin.

Diureticele constituie una dintre cele mai valoroase clase de medicamente hipertensive. Ele reduc masa ventriculară stângă, similar cu alte clase de hipertensive.

Există contraindicaţii ale utilizării în cantităţi mari ale diureticelor la bolnavii cu gută şi există efecte nedorite, cum ar fi sărăcirea organismului în potasiu, scăderea toleranţei la glucoză, aritmia extrasistolică ventriculară şi impotenţa. De aceea, utilizarea plantelor în locul diureticelor de sinteză este binevenită. Acţiunea lor este blândă şi foarte bine tolerată de către organism. De exemplu, plantele existente în compoziţia Capsulelor Diuretic sunt: traista-ciobanului, mesteacănul, sulfina, troscotul şi pirul.

Tratamentul hipertensiunii la pacienţii cu un nivel crescut al colesterolului (peste 200 mg/dl) se poate realiza cu ajutorul Tincturii Colesterol, Capsulelor Colesterol şi Ceaiului Colesterol.

Tinctura Colesterol are în compoziţie extracte de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, rizomi de ghimbir şi usturoi. Anghinarea are o puternică acţiune de scădere a nivelului colesterolului. Această tinctură se poate administra o perioadă de una-două luni, câte 20-40 de picături, de trei ori pe zi. Tratamentul poate continua cu Capsulele Colesterol, care au în compoziţie rostopască, păpădie, frunze de pătlagină, extract de frunze de măslin şi extract de frunze de anghinare. Capsulele Colesterol pot fi luate câte două, de trei ori pe zi, timp de 2-3 luni. Asocierea lor cu ceaiul medicinal omonim dă rezultate și mai bune.

 

În primii ani de boală hipertensiva se poate asigura un tratament eficient cu ajutorul acestor produse, evaluate clinic și fără efecte adverse.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.