facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-06-30
Vizualizari: 852
Comentarii: 0
Tendinţe pe piaţa plantelor medicinale

Pe plan mondial, vânzările de plante medicinale şi suplimente alimentare au avut o creștere constantă de mai mulți ani. De fapt, se estimează că piața internațională a acestora va ajunge până în anul 2015 la 93 de miliarde dolari, conform Global Industry Analysts.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 80% din populaţia lumii apelează la  plante medicinale, pentru diverse probleme de sănătate.

Un rol important în această creştere o au consumatorii, care au dobândit în ultimul timp mai multe cunostinţe despre importanţa fitoterapiei pentru sănătate şi au învăţat să ia decizii cu privire la modul de a gestiona problemele lor de sănătate, folosindu-se de plantele medicinale.

De asemenea, creşterea interesului pentru plante medicinale reflectă preocuparea pentru efectele secundare ale medicamentelor sintetice puternice, precum şi preocuparea multor persoane pentru propria sănătate pe care nu vor s-o lase la dispoziţia unui sistem de sănătate uneori impersonal.

Un alt motiv pentru această creştere o are revenirea la tradiție. Oamenii folosesc plante pentru scopuri medicinale și culinare de mii de ani, când civilizațiile antice din Europa, China, India, Japonia, Orientul Mijlociu și alte regiuni știau deja despre puterea lor de vindecare, și au considerat aceste plante ca o sursă infinită de soluții la problemele lor de sănătate. La fel şi în prezent, oamenii arată un interes tot mai mare pentru soluţii naturale de sănătate, apelând la plantele medicinale.

SUA este cel mai mare consumator de produse naturale, vânzarile de suplimente alimentare crescând cu 5-7% anual. Conform unui raport de piată publicat în SUA, topul celor mai vândute plante medicinale arată astfel:  merișor, Saw Palmetto, soia, usturoi, Gingko biloba,  echinacea, armurariu, Cimicifuga racemosa, sunătoare, ginseng.

La nivel european şi în România, printre cele mai apreciate plante medicinale amintim menta, museţelul, teiul, sunătoarea, gălbenelele, echinacea, lavanda, măceşele, fenicul, plante a căror efect terapeutic a fost demonstrat în urma numeroaselor studii clinice realizate la nivel mondial.

Informându-ne permanent despre plantele medicinale şi despre importanţa lor terapeutică, ne putem îmbunătăţi stilul de viată şi implicit starea de sănătate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri