×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Teiul – remediu contra tusei seci

Articole

Tusea este adesea cel mai supărător și persistent simptom în cazul afecțiunilor respiratorii. În jur de 80% dintre infecțiile căilor respiratorii sunt de natură virală și se manifestă prin tuse seacă, iritativă, dureri de gât, nas înfundat, rinoree, uneori și febră.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg tratamentele naturale, mai ales atunci când au o răceală obișnuită, fără complicații, deoarece acestea sunt prietenoase cu organismul, fiind lipsite de efecte adverse. Actualmente tot mai multe cerecetări științifice confirmă efectele benefice ale plantelor medicinale, cunoscute și utilizate de sute de ani.sustine sanatatea respiratorie a copiilor

Studiile au arătat că polizaharidele unor plante mucilagioase (cum este teiul) au diverse activități biologice: antioxidante, antiinflamatorii, imunomodulatoare, antispastice sau antialergice și acționează adesea ca și calmante ale tusei. Mucilagiile au capacitatea de a proteja mucoasele interne, astfel încât utilizarea lor este adecvată în cazul iritațiilor căilor respiratorii (inclusiv a gurii, gâtului, laringelui, bronhiilor etc.) și pentru tusea seacă.

Florile de tei sunt cunoscute tradițional ca remediu pentru răcelile obișnuite, cu febră și tuse uscată, iritativă, sau cu componentă spastică, datorită efectelor emoliente, sudorifice, antispastice și calmante, sedative.

Pot fi administrate sub formă de ceai, preparat prin macerare la rece, sau prin infuzare prelungită, pentru o extracție crescută a mucilagiilor, în caz de tuse seacă. Sunt adesea utilizate în combinație cu alte plante medicinale în formule de siropuri, cum sunt cele din gama Plantusin.

Prin acțiunea sa blândă, este unul dintre remediile adecvate copiilor mici, care au febră, sunt agitați, plâng și tușesc. Îl regăsiți în siropul Plantusin pentru copii, care se poate administra de la vârsta de un an.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.