facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-13
Vizualizari: 835
Comentarii: 0
Teiul, o tradiție confirmată de utilizare în răceli și tuse, prietenos cu copiii

Teiul este un arbore cu aspect majestuos despre care vorbesc autori din vechime precum Teophrast, Pliniu, Galenus.

Medicina științifică românească de la mijlocul secolului trecut a constatat pentru uleiul eteric din florile de tei o acțiune sudorifică și antispasmodică pentru care, în opinia medicilor de la acea vreme Flamm și Kroeber, era indicat ceaiul de tei sau alte preparate în stările de boală care are la bază o răceală acută sau cronică, deoarece prin transpirația abundentă se va combate febra. Ei considerau că se vor influența astfel și bronșitele și inflamațiile gâtului. E. Asper, un farmacist din Zurich, afirma că ceaiul de tei are o mare importanță în acțiunea de combatere a febrei și răcelilor. Medicina populară românească din acea perioadă considera, de asemenea, ceaiul de tei sănătos și răcoritor, bun în stările de răceală, guturai, tuse cronică. (Dr. Marin Popescu, 1943)

Floarea de tei este considerată un prieten natural special pentru copii. Natura sa blândă o face sigură de împărtășit copiilor și a fost folosită de secole pentru a ajuta la calmarea lor. Teiul este folosit în specialutil in tuse seaca sau productiva pentru căldură excesivă la copii care se manifestă prin hiperactivitate sau febră (Wood, 2008).

Se administrează ca diaforetic pentru afecțiuni febrile (în special gripa) și răceli, tuse, congestie a organelor respiratorii, bronșite, dureri în gât (după Kraft, Pfeddersheim, mai ales în angina la copii mici) (Madaus Gh., 1938).

Astfel, stările neplăcute create de răceli, gripe și alergii sezoniere pot fi atenuate de proprietățile răcoritoare și calmante ale teiului. În plus, un mucilagiu prezent în florile de tei ajută la ameliorarea iritațiilor resimțite în piept, gât și sinusuri (McIntyre, n.d.).

Teiul intră în compoziția siropului Plantusin pentru copii, din plante medicinale cu acțiune atât în tusea seacă prin efect de calmare, cât și în tusea productivă prin efect expectorant.

Forma lichidă de produs a fost selectată pe scară largă de copiii sub 12 ani, într-un studiu de evaluare a preferințelor percepute ale copiilor pentru formele de dozare, realizat în unele țări europene printre care și România, și comandat de Infrastructura Europeană de Cercetare Translațională Pediatrică (EPTRI). Astfel, un sirop poate aduce copiilor, pe lângă forma lor preferată, beneficiile pentru sănătate și gustul liniștitor al florilor de tei.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri