facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-30
Vizualizari: 547
Comentarii: 0
Tecile de fasole – efect hipoglicemiant demonstrat în studii ştiinţifice

Se știe că extractele de Phaseolus vulgaris (fasole) reduc glicemia și aportul de alimente la rozătoare și la oameni. Având în vedere aceasta, un studiu a evaluat efectele unui nou extract de fasole standardizat și purificat, utilizat ca supliment într-o dietă echilibrată mixtă (60% carbohidrați, 25% lipide și 15% proteine), asupra controlului glicometabolic și al apetitului . În acest scop, un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, a fost efectuat la doisprezece voluntari. Au fost evaluate nivelurile de glucoză plasmatică, insulină, peptidă C, grelină și capsulesenzația de sațietate la momentul inițial și timp de 3 ore după consumul dietei asociate cu extract (100 mg) sau placebo. În comparație cu placebo, consumul de extract de fasole a dus la creșteri mai mici ale glucozei, insulinei și peptidei-C. În primele 2 ore, grelina plasmatică a scăzut în mod similar în ambele grupuri, dar nu a revenit ulterior ca la placebo. În mod corespunzător, senzația de sațietate în a treia oră a fost redusă semnificativ la placebo, dar nu și la consumatorii de extract. Extractul a indus o dorință mai mică de a mânca decât placebo pe parcursul celor 3 ore. În concluzie, administrarea suplimentelor cu extract de fasole a redus deviaţiile postprandiale de glucoză, insulină și peptidă C, a suprimat secreția de grelină și a afectat senzațiile de sațietate, inducând o dorință mai mică de a mânca. (Spadafranca și colab., 2013)

Un alt studiu, a avut ca scop evaluarea activităţii hipoglicemiante a extractului apos din tecile păstăilor de Phaseolus vulgaris și examinarea mecanismului potențial care stă la baza îmbunătățirii nivelului glicemic. În cursul studiului, şobolanilor diabetici și celor din grupul control li s-a administrat oral o doză unică sau repetată (28 de zile) de extract de teci de fasole. Rezultatele au arătat că extractul a avut o activitate hipoglicemiantă semnificativă, iar studiul utilizării glucozei de către hemidiafragma izolată sugerează că extractul apos poate spori utilizarea periferică a glucozei. Experimentele ulterioare au dezvăluit că extractul de fasole ar putea crește conținutul transportorului de glucoză 4 (GLUT-4) în celulele musculare scheletice ale șobolanilor de control și diabetici. Datele studiului indică, de asemenea, că extractul de fasole nu a afectat conținutul receptorului de insulină, dar a redus semnificativ activitatea tirozin kinazei totale în celulele musculare scheletice ale ambelor grupuri experimentale de șobolani. Prezentele rezultate au indicat în mod clar că extractul de fasole poate fi benefic pentru reducerea hiperglicemiei prin potența sa în reglarea utilizării glucozei prin GLUT-4, dar mecanismul real rămâne încă neidentificat. (Halenova și coab., 2019)

Tecile de fasole se regăsesc în produsul Glicostat forte, capsule, recomandat persoanelor cu diabet tip II și prediabet, cu eficiență dovedită ca unic tratament pentru reducerea glicemiei și sigur pentru administrarea pe termen lung.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri