facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-02-26
Vizualizari: 379
Comentarii: 0
Te-ai săturat de infecțiile vaginale? Iată cum le previi, cum le tratezi!

Infecțiile vaginale sunt cele mai frecvente probleme pentru care femeile ajung la ginecolog. Afectează doamne și domnișoare de toate vârstele, pe unele mai rar, pe altele mai des. Din ce cauză apar aceste infecții? „De vină” pot fi spălăturile vaginale fără vreo recomandare medicală, tratamentele cu antibiotice, utilizarea tampoanelor interne, igiena intimă neadecvată, modificarea nivelului hormonal, sarcina sau chiar sexul.

Principalele indicații pentru a nu ajunge într-o astfel de situație sunt respectarea regulilor de igienă, a unei alimentații echilibrate și sănătoase, precum și o hidratare optimă. Dar nu numai! Uite și alte sfaturi inedite care te ajută să previi infecțiile vaginale!

• Lenjeria joacă un rol deosebit de important în sănătatea intimă. Este recomandată este cea din bumbac, cu formă clasică, lejeră, nu tanga sau bikini din materiale sintetice, care nu lasă pielea să respire. De asemenea, renunță la lenjerie noaptea,G84 Ginosept Ovule când dormi. Așa poți evita procesele inflamatorii și iritațiile locale, implicit infecțiile.

• De asemenea, evită îmbrăcămintea mulată! Poți purta ocazional pantaloni strâmți sau colanți, însă nu prea multe ore.

• Nu te spăla cu apă foarte fierbinte!

• Umiditatea favorizează dezvoltarea bacteriilor, așa că nu sta în costum de baie timp îndelungat și ai grijă ce piscine publice frecventezi.

• Produsele care conțin zinc reprezintă o soluție naturistă de a ține departe infecțiile intime. Zincul, mai ales în combinație cu D3, întărește imunitatea și ajută corpul să lupte cu potențialele infecții.

• Probioticele apără și ele flora vaginală de microorganismele dăunătoare, ajută la menținerea echilibrului și protejează contra infecțiilor. Toate produsele lactate fermentate, dar și murăturile conțin probiotice.

• Nu folosi niciodată uleiuri pentru lubrifierea vaginului. Acestea pot determina apariția și dezvoltarea bacteriilor.

• Când urmezi un tratament cu antibiotice de sinteză pentru a scăpa de o infecție vaginală, nu opri administrarea doar pentru că te simți mai bine. Trebuie să iei întreaga doză recomandată. În caz contrar, bacteriile pot dezvajuta la mentinerea microflorei vaginale normaleolta rezistență la antibioticul respectiv. Evită contactul sexual în timpul tratamentului, până ce dispar toate simptomele infecției.

• Oricum, o soluție mult mai bună și mai sigură de tratament o reprezintă cel natural. Există ovule și creme pe bază de plante care ajută la eliminarea microorganismelor patogene, calmează iritațiile mucoasei intime, tratează infecția, având efect antimicrobian, antifungic, antiinflamator, antipruriginos. Bea multe ceaiuri medicinale cu același efect, atât ca tratament, cât și preventiv.

• Stai departe de produsele care pot irita vaginul! Acestea sunt săpunurile parfumate, spray-urile, pudrele, loțiunile și băile cu spumant.

• Dacă apare menstruația în timp ce ești sub tratament cu creme vaginale sau supozitoare, continuă-l și nu folosi tampoanele interne!

• Dacă nu ai o relație intimă stabilă, la fiecare act sexual folosește prezervativul.

• În ceea ce privește regulile de igienă, trebuie să ai grijă să nu aduci în zona vaginului bacterii care pot produce infecții. Astfel, spală-te pe mâini și înainte de a merge la toaleta, nu doar după, atenție când folosești toaletele publice și șterge-te întotdeauna din față către spate.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri