facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-11
Vizualizari: 1252
Comentarii: 0
Tărâţele de grâu – fibre dietetice utile în cura de slăbire

Consumul crescut de fibre dietetice și produse din cereale este recomandat pe scară largă pentru menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

Una dintre cele mai accesibile surse de fibre dietetice sunt tărâțele de grâu. Acestea au un conținut ridicat de fibre insolubile 53% (celuloză, hemiceluloză, lignină), substanțe nutritive: vitamine B (tiamină, niacină, riboflavină, acid pantotenic) și minerale (Ca, Mg, K, P, Na și Fe).

Fibrele vegetale din tărâţele de grâu sporesc volumul hranei fără să aducă calorii în plus, încetinesc golirea stomacului, astfel crează senzaţia de saţietate şi ajută eliminarea kilogramelor nedorite. De asemenea, reduc absorbția glucozei, lipidelor și colesterolului din intestin, efecte ce se regăsesc în scăderea greutății corporale și diminuarea complicațiilor obezității.complex natural

Fibrele insolubile sunt recomandate mai ales celor care suferă de constipaţie, deoarece ele absorb apa și lichide din stomac, își măresc volumul de 8 până la 14 ori, stimulând peristaltismul intestinal. Pentru a putea însă să se manifeste acest efect este necesar să consumaţi în decurs de 30 minute de la ingerare minim 400 ml de lichide, iar pentru o eficienţă maximă se recomandă consumul zilnic de cel puţin 2 litri de lichide.

Studiile clinice (Babio și colaboratorii, 2010) arată în mod constant că aportul de fibre dietetice scad nivelul colesterolului, lipoproteinelor cu densitate mică, nivelurile de glucoză postprandială și induc sațietate pe termen scurt. Birketvedt și colaboratorii (1999) au sugerat că suplimentele cu fibre dietetice în combinație cu o dietă hipocalorică pot fi utilizate ca adjuvant în gestionarea supraponderalității și obezității.

Un astfel de supliment alimentar care conține fibre vegetale este Complexul natural din plante medicinale Silueta Perfecta - M99, produs cu eficiență confirmată clinic în curele de slăbire.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri