facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-01-08
Vizualizari: 5590
Comentarii: 2
Tămâia - remediu natural pentru plămâni

Tămâia este un remediu natural străvechi, utilizat peste tot în lume în ceremoniile religioase. Este o rășină care se obține de la arborii speciilor de Boswellia. Se fac incizii în trunchiurile copacilor pentru colecta latexul asemănător laptelui care apoi se întărește devenind o rășină maro portocaliu.

Tămâia a fost în mod tradițional apreciată pentru efectul său asupra sistemului respirator și a fost utilizată sub formă de inhalații, băi și masaje, extracte și ulei esențial pentru tratarea tusei, catarului, bronșitei și astmului [1].

Numeroase studii au descris activitățile imuno-modulatorii, antiinflamatorii, antimicrobiene și antivirale ale mai multor specii de Boswellia. Acizii boswellici găsiți în tămâie pot reduce și preveni inflamația în multe afecțiuni cronice, cum ar fi astmul.capsule moi

Uleiului esențial de tămâie a evidențiat activitate împotriva bacteriilor Gram-pozitive și Gram-negative, a Stafilococului aureus, Escherichia coli și Proteus mirabilis, a unor fungi Malassezia spp., Candida albicans and Trichophyton spp, Fusobacterium nucleatum; și asupra virusului stomatitei veziculare (3)

Un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, în care au fost monitorizați 40 de pacienți, cu vârsta cuprinsă între 18-75 de ani, cu astm bronșic cronic au fost tratați cu un preparat de rășină de gumă de 300 mg de trei ori pe zi pentru o perioadă de 6 săptămâni. 70% dintre pacienți au prezentat ameliorarea evidentă a bolii prin dispariția simptomelor și semnelor fizice, cum ar fi dispneea, numărul de crize de astm, creșterea parametrilor respiratori, precum și scăderea numărului de eozinofile și a VSH-lui. [2].

Uleiului esențial de tămâie se regăsește în capsulele moi Biosept Forte, produs eficient în virozele respiratorii.

 

Bibliografie

Rashan L. et al. Boswellia Gum Resin and Essential Oils: Potential Health Benefits − An Evidence Based Review. Int J Nutr Pharmacol Neurol Dis 2019;9:53-71

Gupta I, Gupta V, Parihar A, Gupta S, Ludtke R, Safayhi H, et al. Effects of boswellia serrata gum resin in patients with bronchial asthma: Results of a double-blind, placebo-controlled, 6-week clinical study. Eur J Med Res.1998;3:511–4

von Rhein C, Weidner T, Henß L, Martin J, Weber C, Sliva K, Schnierle BS. Curcumin and Boswellia serrata gum resin extract inhibit chikungunya and vesicular stomatitis virus infections in vitro. Antiviral Res. 2016 Jan;125:51-7. doi: 10.1016/j.antiviral.2015.11.007. Epub 2015 Dec 2. PMID: 26611396.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Tamaia are vreo contraindicatie pt pisici? Am o pisicuta cu problene de plamani de cativa ani iar tratamentele veterinare nu au dat rezultate prea bune.

Raspuns Fares: Nu recomandam uleiuri esentiale la caini sau pisici deoarece nu avem studii asupra acestor probleme si in plus unele uleiuri esentiale sunt toxice pentru ei creand grave probleme. Metabolismul si structura animalelor este diferita de a noastra si ei nu tolereaza aceleasi substante sau alimente pe care noi le consumam normal. Se poate insa sa administrati cu succes argint coloidal din comert in doza recomandata pe kilogram corp.
Carmen Cretu
7 Ianuarie 2022
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri