facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-08
Vizualizari: 1278
Comentarii: 0
Superalimente anti-răceală. Consumă-le încă din prima zi!

Simți ușoare dureri în gât, îți curge nasul și ai o ușoară stare de oboseală? Sunt semne că te prinde o răceală. E bine să acționezi încă din prima zi, de la primele simptome. În acest fel, îi diminuezi gravitatea și scurtezi perioada de vindecare. Ai nevoie de ceaiuri, de siropuri Biosept, de medicamente naturale antivirale, pe bază de uleiuri esențiale. Dar, pe lângă acestea, și alimentația contează enorm. Există fructe și legume cu proprietăți uimitoare, pline de vitamine și minerale, care ajută organismul să lupte cu boala, fiind cel mai bun tratament de imunitate cu plante medicinale. Unele se găsesc la magazinele naturiste, altele la piață sau în propria cămară.

Ghimbirulsirop din plante

Este și el un veritabil antiinflamator și antibiotic natural, scade febra și reduce simptomele răcelii. În același timp, taie greața, ajută digestia, reface ficatul afectat de toxicitatea anumitor medicamente, reduce colesterolul și grăsimile din sânge și multe altele. Ghimbirul se poate consuma proaspăt, ras și amestecat cu miere, sau sub formă de ceai, ori ca ingredient în cadrul siropurilor antivirale.

Hreanul

Nu e scump, se găsește peste tot și poate face minuni în caz de tuse. Este bun expectorant și decongestionant la nivelul căilor respiratorii. Are un efect de încălzire asupra mucoaselor, stimulând circulația sângelui, iar substanțele active pe care le conține întăresc imunitatea. Se consumă ras și amestecat cu miere.

Ridichea neagră

Este un alt inamic a tusei, căci fluidifică secrețiile bronșice și favorizează eliminarea lor datorită conținutului bogat în substanțe active sulfurate. În același timp, fiind o sursă bogată în vitamina C, întărește imunitatea, ajutând organismul să lupte mai bine cu boala. Încă din cele mai vechi timpuri se folosea ca tratament în răceală, bunicii noștri făcea din ea sirop cu miere. În societatea modernă, când piața este sufocată de medicamente de sinteză, oamenii simt parcă mai mult ca niciodată nevoia să se întoarcă la natură. Astfel, experții în fitoterapie au inclus ridichea neagră în majoritatea siropurilor pentru tuse Plantusin și dureri în gât.

Ceapa

Are și ea remarcabile proprietăți antivirale datorită conținutului de alicină. Dar nu numai. Această legumă prezentă în orice cămară este o sursă valoroasă de vitamina C, acid folic, magneziu, vitamine din grupul B etc. Are proprietatea de a calma tusea şi gâtul iritat, desfundă căile respiratorii, e un puternic antiseptic şi, în acelaşi timp, e un bun somnifer natural, elimină toxinele din organism. Se poate consuma în stare crudă sau sub formă de ceai, ori fiartă, pasată și amestecată cu miere, pentru afecțiunile gâtului.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri