facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-12-17
Vizualizari: 972
Comentarii: 0
Supa de găină, mâncarea ideală în răceală şi gripă

Atunci când te îmbolnăveşti, numai de mâncare nu ai chef. Te gândeşti doar la ce pastile să iei ca să te simţi mai bine. Numai că, dacă nu ştiai, anumite mâncăruri sunt adevărate medicamente, mult mai eficiente decât clasica aspirină.

Supa de găină în care s-au fiert morcovi, ţelină, ceapă şi cartofi, asezonată cu pătrunjel, e pe primul loc în meniul nostru. Cercetătorii au arătat că are proprietăţi antiinflamatoare, calmează iritaţia gâtului, deblochează căile nazale şi favorizează eliminarea secreţiilor, sporeşte capacitatea cililor nazali de a proteja corpul de virusuri şi bacterii. Ea te hidratează şi te hrăneşte în acelaşi timp, iar legumele conţinute au vitamine şi antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar. E un remediu naturist recunoscut din bătrâni.

ceai din planteFructele şi legumele proaspete trebuie să se regăsească în meniul tău zilnic. Nu solicită stomacul, te hidratează şi conţin vitamine şi minerale de care ai nevoie în această perioadă.

Cu ce îţi place usturoiul? Cu nişte cartofi la cuptor, sau cu un grătar de peşte? Indiferent lângă ce mâncare îl preferi, dacă mănânci cât mai mult, e bine. Pentru că usturoiul este considerat un antibiotic şi un antiviral natural, cel mai bun medicament când eşti răcit sau gripat.

Ceapa este un alt aliment-medicament pe care îl poţi consuma în mai multe feluri. Ori crudă, lângă o mâncare de fasole, ori sub formă de supă de ceapă, ori adăugată în tot felul de salate şi mâncăruri. Este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea gripei, conţine glucide, proteine, vitamina C, fibre, acid folic, magneziu şi vitamine din grupul B. Are proprietatea de a calma tusea şi gâtul iritat, desfundă căile respiratorii, e un puternic antiseptic şi, în acelaşi timp, e un bun somnifer natural, elimină toxinele din organism şi scade tensiunea. Inclusiv frunzele uscate de ceapă sunt valoroase. Un ceai ideal pentru tuse se prepară din două cepe puse la fiert cu tot cu coajă şi îndulcit cu puţină miere.

Carnea slabă. Ai nevoie şi de proteine în perioada de convalescenţă. O carne slabă de vită sau de curcan e sănătoasă şi îţi întăreşte organismul. Consum-o alături de un mujdei de usturoi, o salată de roşii şi o felie de pâine integrală şi ai obţinut o masă perfectă.

Ceaiurile medicinale. Iar dacă de mâncare ai aflat ce e indicat, nu uita de lichide! Bea numai ceaiuri medicinale pentru că fiecare contribuie, în felul său, la ameliorarea anumitor simptome. Iată numai câteva exemple: cel de rădăcină de lemn dulce alină durerile în gât şi calmează tusea, cele de ghimbir şi busuioc sunt reconfortante, dezinfectante şi reduc inflamaţia căilor respiratorii, cele de cimbru şi cimbrişor desfundă nasul, tratează bronşita, faringita.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri