facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-12-23
Vizualizari: 710
Comentarii: 0
Sunătoarea, factor antiinflamator, antioxidant și echilibrant psihic

Sindromul intestinului iritabil (IBS) este o tulburare gastrointestinală frecventă, asociată cu modificări ale motilității, secreției și senzației viscerale. Agenții farmacologici utilizați pentru a trata IBS includ antispastice, antibiotice, probiotice, antidepresive și medicamente pe bază de plante. Nicio terapie nu este eficientă în mod sigur și un număr tot mai mare de pacienți iau medicamente pe bază de plante, în întreaga lume.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) s-a dovedit eficientă în tratamentul pacienților cu depresie ușoară până la moderată. Un studiu de 12 săptămâni a constatat că sunătoarea a fost un tratament mai puțin eficient pentru IBS decât placebo. Un alt studiu a arătat, totuși, că sunătoarea a atenuat semnificativ simptomele intestinale, precum și a îmbunătățit condițiile psihologice și reactivitatea sistemului nervos autonom la stres, la pacienții cu IBS.

Sunătoarea a fost folosită pentru a trata pacienții cu depresie ușoară până la moderată. Deoarece sindromul colonului iritabil este asociat cu depresia, sunătoarea este uneori folosită ca un tratament alternativ pentru IBS.

reduc simptomele colonului iritabil

În sindromul intestinului iritabil, tulburarea motilității intestinale este asociată cu infiltrarea mediatorilor inflamatori și a citokinelor în intestin, cum ar fi neutrofilele, mieloperoxidaza (MPO), factorul de necroză tumorală alfa (TNF-α) și peroxidul lipidic.

În ceea ce privește efectele promițătoare antiinflamatorii și antioxidante ale extractului de sunătoare, pe lângă efectul său antidepresiv, a fost conceput un studiu pentru a evalua efectele extractului de sunătoare într-un model experimental de IBS la șobolani. S-a observat o reducere semnificativă a tranzitului intestinului subțire și colonului, a nivelurilor de factorilor proinflamatori și a peroxidării lipidelor și o creștere a puterii antioxidante în toate grupurile tratate cu sunătoare comparativ cu grupul de control.

Extractul de sunătoare a diminuat creșterea de celule inflamatorii și TNF-α, posibil prin inhibarea activității unor enzime oxidante și creșterea puterii antioxidante a colonului, fără nicio diferență cu fluoxetina. Extractul de sunătoare a inhibat și accelerarea tranzitului intestinului subțire și colonic, similar cu loperamida.

 

Sunătoarea intră în compoziția capsulelor Colon sănătos, recomandate persoanelor care suferă de sindromul intestinului iritabil.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri