facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-12
Vizualizari: 430
Comentarii: 0
Utilizările medicinale ale sulfinei (Melilotus officinalis)

În medicina românească sulfina (Melilotus officinalis L.) se folosea în boli traheo-bronhice și pulmonare cronice, precum și ca anticoagulantă pentru tratarea unor afecțiuni vasculare, pe lângă alte utilizări.

În medicina tradițională chineză, extractele de Melilotus au fost raportate că funcționează ca agent antiinflamator, antioxidant și inhibitor al permeabilității capilare, fiind verificate ca având efecte antiinflamatorii și antioxidante prin experimente farmacologice moderne.

Investigarea și aplicarea medicamentelor populare antiinflamatorii botanice care evită efectele adverse ale medicamentelor de sinteză este în prezent un subiect controversat, care a fost în centrul studiilor medicaleViroherb ceai doza R59 moderne. Mai multe studii au arătat că extractul de Melilotus, care conține ca și componente active principale cumarină, flavonoide și acid tanic, funcționează prin inhibarea sintezei și eliberării factorilor inflamatori, prin reducerea permeabilității capilare, îmbunătățirea microcirculației și a absorbției lichidului de edem. Extractele de Melilotus au fost utilizate pe scară largă în scopuri clinice, dar totuși ele nu au fost studiate în literatură cu privire la protecția lor împotriva unor leziunii pulmonare induse de răspunsul inflamator sistemic la infecție. Astfel, Liu și colab. (2015) au proiectat un studiu în care și-a propus să identifice mecanismele prin care Melilotusz interferează cu căile de stres oxidativ și asociate inflamației în timpul reacției inflamatorii, pe un model animal. Rezultatele au arătat că extractul de Melilotus a avut un efect marcat asupra manifestării patologice în țesutului pulmonar și a răspunsului inflamator pulmonar, indicând astfel că extractul de sulfină poate fi un potențial agent terapeutic pentru tratamentul leziunii pulmonare induse, care acționează prin efecte antiinflamatoare și antioxidante.

Într-un studiu realizat în 2002 la UMF Cluj-Napoca, Pleşca-Manea și Pârvu au investigat efectele extractului de Melilotus officinalis L. cu 0,25% cumarină asupra inflamației acute induse iepuri. Rezultatele au arătat că sulfina a manifestat efecte antiinflamatorii deoarece a redus activarea fagocitelor circulante și a scăzut producția de citrulină.

Sulfina o regăsim în ceaiul Viroherb, creat special ca suport în sezonul virozelor, are un efect complex: susține transpirația pe durata stărilor febrile, ușurează expectorația, ajută la ameliorarea problemelor respiratorii și are efect balsamic, calmant asupra iritațiilor gâtului, ajută circulația sângelui și protejează sănătatea vasculară, susține sistemul imunitar.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri