facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-08-12
Vizualizari: 1865
Comentarii: 0
Suferi de hipertensiune? Testează-te şi de diabet!

Hipertesiunea şi diabetul sunt două afecţiuni care merg mână-n mână şi se completează una pe cealaltă. Cei care au diabet riscă să aibă mai multe probleme cu tensiunea decât cei care nu au. În acelaşi timp, o tensiune mereu ridicată poate precede apariţia diabetului de tip 2. Din acest motive, cei care au diabet trebuie să-şi urmărească foarte atent tensiunea, iar cei cu hipertensiune ar trebui să se testeze şi de diabet.

Ca şi tensiunea, diabetul creşte riscul apariţiei problemelor de inimă, iar la persoanele care au şi diabet, şi hipertensiune, riscul creşte exponenţial. Potrivit unor studii realizate în SUA, 75% dintre persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi care au tensiune mărită suferă şi de diabet, iar 65% dintre decesele pacienţilor cu diabet zaharat survin în urma unei afecţiuni cardiace sau a unui accident vascular cerebral. Într-un cuvânt, dacă ştii că ai hipertensiune, mare atenţie să nu apară şi diabetul. Iar dacă a apărut deja şi suferi de ambele afecţiuni, schimbarea stilului de viaţă e cu atât mai necesară. Iată ce ai de făcut:

- Dieta ta zilnică trebuie să conţină fructe, legume, cereale integrale şi grăsimi bune.

- Limitează aportul de alimente procesate, rafinate, prăjeli, afumături, dulciuri, de grăsimi hidrogenate şi saturate. În schimb, creşte aportul de potasiu, magneziu şi calciu.detofixica organismul

- Atenţie la siluetă şi încearcă să pierzi câteva kilograme dacă eşti supraponderal.

- Creşte activitatea fizică la 30-45 de minute de mişcare în fiecare zi. Exerciţiile scad tensiunea arterială şi reglează nivelul zahărului din sânge.

- Renunţă la fumat! Fumatul creşte rezistenţa la insulină şi e un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

- Redu cantitatea de sare şi de alcool.

- Deshidratarea poate afecta nivelul glicemiei, de aceea e important să bei cât mai multe lichide.

- Consumă ceaiuri din plante medicinale cu efect diuretic, care scad tensiunea. Dintre acestea, cel de mesteacăn, de păpădie, de troscot sau de codiţe de cireşe.

- Bea zilnic ceai din rădăcină de păpădie, care stimulează pancreasul să producă insulină.

- Redu stresul! Acesta creşte şi tensiunea, dar şi glicemia. Apelează la remedii naturiste precum masaj sau băi calde cu uleiuri esenţiale ce au efect relaxant. Studii realizate pe mai multe grupuri de persoane cu diabet au arătat că acestea au reuşit să-şi reducă glicemia cu 10% doar prin practicarea unor tehnici de relaxare.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri