×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Sucuri antioxidante pentru sănătatea inimii

Sfaturi Practice

Unele studii realizate de cercetătorii francezi arată că anumite fructe și mai ales sucurile proaspete realizate din acestea, au efecte benefice asupra sănătății inimii și vaselor de sânge.

Dintre cele mai eficiente sucuri, amintim sucurile de coacăze negre, afine, căpșuni, rodie, merișor și struguri. Sub acțiunea cocktail-ului din sucurile acestor fructe, arterele se relaxează și totodată scade riscul bolilor cardiace. Persoanele care au mâncat mai mult de trei porții de afine și căpșuni pe zi, au avut un risc cu 32% mai mic de a suferi un atac de cord.

Rețeta de suc prezentată mai jos, conține o cantitate semnificativă de antocianine și flavonoide care sunt antioxidanți importanți în scădearea tensiunii arteriale și  cu efecte benefice asupra vaselor de sânge.

Ingrediente:

-2 linguri de coacăze negre

-2 linguri de afine

-2 linguri de căpșuni sau merișoare

-1/4 linguriță de scorțișoară

-1-2 lingurițe de miere

Se trec toate ingredientele prin blender și se procesează cu puțină apă. Se adaugă 500 ml de apa plată sau de izvor. Se consumă imediat după preparare.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.