×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Sucul minune pentru o tensiune bună

Tendințe

Unul dintre ultimele studii realizate la Institutul de Cercetare William Harvey din cadrul Universitatii Queen Mary din Londra, a arătat că sucul de sfeclă roșie are beneficii importante asupra hipertensiunii arteriale. Acesta se datorează conținutului bogat de antioxidanți și nitrați naturali conținuți în sfecla roșie. Reducerea valorilor tensiunii arteriale la bolnavi care sufereau de hipertensiune arteriala gradul I, s-a înregistrat la aproximativ  24 de ore de la consumareade unei cantități de  suc de sfeclă roșie proaspăt.

Totodată s-a constatat că reacțiile biologice ale pacienților care au consumat suc proaspăt de sfeclă fără altă medicație, au fost mai bune decât ale persoanelor care au luat doar medicația clasică pentru hipertensiune arterială pe bază de nitrat, chiar dacă scăderea valorilor tensionale s-a înregistrat în ambele cazuri.

Efectul de scădere a tensiunii arteriale în corp, se datorează oxidului nitric rezultat din transformarea nitriților ingerați din hrană printr-o acțiune de destindere a vaselor de sânge. Stresul are un efect de constricție asupra vaselor de sânge ceea ce duce la creșterea temporară a tensiunii arteriale.

Alte alimente proaspete ce furnizeză corpului nitrați naturali benefici, diferiți de cei folosiți în industria alimentară pentru procesarea hranei și care au efecte nocive asupra sănătății, sunt legumele cu frunze verzi, spanacul, varza kale, frunzele de țelină, lăptuci, praz, pătrunjel, etc.

Pentru a avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, consumul de suc proaspăt de sfeclă roșie trebuie să devină un obicei, altfel sunt doar efecte temporare. Se recomandă consumul a 250 ml de suc de sfeclă în fiecare zi.

Pentru evitarea stresului și a creșterii valorilor tensionale datorate acestuia, vă recomandăm capsulele Antistres sau capsulele Confort emotional. Alternativa la aceste capsule, este ceaiul Antistres sau ceaiul Relaxant.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.