facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-22
Vizualizari: 301
Comentarii: 0
Stresul și anxietatea, periculoase în caz de gripă

Febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, tuse și stări de oboseală - asta ne aduce gripa. Într-un cuvânt, ne cam pune la pământ atât fizic, cât și psihic. E dificil pentru cei mai mulți dintre noi să ne păstrăm zâmbetul și buna dispoziție atunci când ne e rău și... e firesc. Însă trebuie să avem mare grijă să nu ne lăsăm pradă stresului și anxietății. Acestea doar ne agravează simptomele bolii, încetinesc vindecarea și ne pun în pericol sănătatea.

Anxietatea scade imunitatea

La multitudinea de simptome neplăcute pe care le aduce gripa, fix de stres și depresie nu avem nevoie. Din păcate, se generează un cerc vicios: starea de rău ne îngrijorează, ne stresează, ne demoralizează, unora le dă inclusiv atacuri de panică. Predispuși sunt bătrânii, persoanele fragile, care suferă și de alte boli, părinții cărora le e teamă să nu-și contamineze și copiii. Dar anxietatea apărută mai mult rău face în procesul de vindecare. „Se știe că anxietatea și depresia sunt factori favorizanți în scăderea imunității. De aceea, pe sistemul acesta funcționează și placebo. Se știe că în bolile infecțioase, dar nu numai, pacienții care sunt optimiști și au o gândire pozitivă au o evoluție mai bună. În lume, sunt câteva studii în care evaluează pacienții și îi tratează cu anxiolitice sau antidepresive”, a declarat dr. Virgil Musta, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Plante care ne „ridică moralul”

Ce-i de făcut? Pe lângă odihnă și administrarea unui tratament antiviral Biosept, e necesar să rămânem cu moralul sus, să ne păstrăm încrederea că totul va fi bine în curând. Optimismul poate fi considerat, în acest caz, tratament în sine pentru gripă. Există remedii din natură care ne ajută în lupta cu stresul și anxietatea. Ele pot fi administrate în paralel cu tratamentul antiviral.

  • Capsulele Distonoplant pe bază de vinariță, schinduf și șerlai sunt de mare ajutor pacienților care prezintă stări anxioase, depresive, agitație, tulburări digestive și cardiovasculare cu substrat nervos.
  • Ceaiurile călduțe de roiniță, lavandă, passiflora, shinduf, șerlai, busuioc au efect calmant, îmbunătățesc starea emoțională. În plus, consumul de ceaiuri Distonoplant este necesar în răceală și gripă datorită faptului că hidratează, fluidifică secrețiile bronșice și mențin căile nazale curate. Alte ceaiuri bune în răceală și gripă sunt cele de cimbru, eucalipt, ghimbir, soc, tei, pătlagină, lichen de piatră și rădăcină de lemn dulce (în caz de tuse).
  • Aromaterapia este o altă metodă plăcută de tratament atât pentru gripă, cât și pentru anxietate. Anumite uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul Distonoplant, odată inhalate, induc o stare de bine, de calm și relaxare. În același timp, desfundă nasul, tratează durerile de cap, tusea, sinuzita. Recomandate sunt uleiurile de lavandă, bergamot, lemongrass, șerlai, tămâie, mentă, pin, eucalipt. Acestea se aplică în zona tâmplelor sau la încheietura mâinii, se pot pune în lampa de aromaterapie sau în apa din cadă, atunci când faci o baie relaxantă la finalul zilei.
ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri